ЗСУ просунулися на Донбасі: звільнено два населених пункти

17 вересня 2022, 11:35оновлено 17 вересня 2022, 12:05
Наші захисники поступово відвойовують захоплені території.
Боєць ЗСУ
ЗСУ просунулися на Донбасі, звільнені два населених пункти/ скріншот

Після визволення майже всієї Харківської області захисники України розпочали просування на Донеччині. Їм вдалося деокупувати два населених пункти.

У мережі з'явилося відео, на якому український боєць підняв прапор над селом Діброве Донецької області.

Населений пункт знаходиться на південь від лиману на Лівому березі Сіверського Дінця. За нього в останні дні йшли запеклі бої. Припускають, що наступними в черзі на звільнення можуть бути Лиман, Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

відео дня

ВСУ
ВСУ / скріншот

Також український прапор повернувся до села Щурове на Донеччині. Вибити ворога із населеного пункту Щурово вдалося бійцям 66-ї окремої механізованої бригади. Вони взяли його під контроль 16 вересня близько 13:00.​

ВСУ
ВСУ / скріншот


Слід зауважити, що офіційних даних від Генштабу щодо звільнення цих населених пунктів не було.

Деокупація України

Українські військові повністю звільнили місто Куп'янськ на Харківщині. Російських окупантів вже вдалося вибити і з лівобережної частини міста.

Про це повідомив командир підрозділу Kraken Сергій Величко у своєму Telegram-каналі. Він розповів, що місто вдалося повністю звільнити, форсувавши річку Оскол.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що Україна, ймовірно, зможе звільнити Херсон у жовтні цього року.

"Десь в жовтні місяці ми повинні бути дуже близько до лівого берега Дніпра. Тому що вже зараз це угруповання на Лівому березі відчуває величезний дефіцит боєприпасів, палива і продовольства. Понтони вони там не змогли налагодити, ми їх топимо постійно. Баржі, які вони намагаються вантажити технікою. Але ж це не Антонівський міст, де чотири смуги і Камази цілодобово везли все, що потрібно. Вони тепер вертольотами возять. Це найдорожчий вид транспорту і малотоннажний", - сказав експерт.

Аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW) відзначають, що невдача російських окупантів в Харківській області в результаті контрнаступу ЗСУ змусила Кремль визнати свою поразку. Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти