Війська РФ скинули у Чорне море невідому вибухівку: у ЗСУ розкрили деталі

25 жовтня 2023, 08:18
Окупанти країни-агресора Росії після декількох днів затишшя знову активізували свою тактичну авіацію на Чорному морі, сказала Наталія Гуменюк.
Чорне море, авіація РФ
Війська РФ скинули у Чорне море чотири невідомі вибухові пристрої - Гуменюк / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ

Російські окупаційні війська активізували свою тактичну авіацію на Чорному морі. Ворожі сили скинули в море чотири невідомих вибухових пристрої, щоб завдати шкоди цивільному судноплавству і дискредитувати Україну. Про це заявила представниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом вона розповіла про те, що декілька днів було відносне затишшя, проте війська РФ активізували свою авіацію на морі. В акваторії Чорного моря вони скинули невідому вибухівку з метою завдати шкоди цивільному судноплавству.

За словами представниці ОК Південь, загарбники, ймовірно, намагаються такими діями дискредитувати сили оборони України.

відео дня

"Ми декілька днів не спостерігали підльотів до морських шляхів і скидів невідомих вибухових пристроїв. Сьогодні ворог активізувався та скинув чотири невідомі пристрої, очевидно намагаючись зашкодити цивільному судноплавству та дискредитувати сили оборони України", – підкреслила Наталія Гуменюк.

Блокада Росією морської торгівлі України

Країна-окупант Росія 18 липня заявила, що "залишає зернову угоду". Загарбники почали обстріли українських портів та зернової інфраструктури України. Втім, ефективні удари ЗСУ по кораблях Чорноморського флоту РФ змусили росіян відвести частину своїх кораблів, блокада фактично була прорвана.

В інтерв'ю Главреду оглядач Defence Express і науковий співробітник Національного військово-історичного музею Володимир Заблоцький сказав, що Україна прорвала торговельну блокаду РФ. І тепер, після виходу ЗСУ до Азовського узбережжя, вже українські війська можуть блокувати судноплавство російських загарбників.

Росію огорнув страх втрати флоту, припустили у розвідці Британії. Окупанти припинять блокаду українських торгових шляхів. Причиною тому є удари українських військ по кораблях Чорноморського флоту.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти