В Україні продовжать воєнний стан і мобілізацію: нардеп назвав дату і терміни

4 лютого 2023, 09:40
Президент Володимир Зеленський найближчим часом внесе до Ради два документи щодо продовження воєнного стану та мобілізацію в Україні, сказав Ярослав Железняк.

Мобілізація
В Україні ще на 90 днів продовжать загальну військову мобілізацію - депутат / УНІАН

Верховна Рада незабаром продовжить воєнний стан і загальну мобілізацію на території України. Президент Володимир Зеленський найближчим часом внесе відповідні документи на затвердження парламенту. Швидше за все, пролонгація набудуть чинності після 19 лютого і діятиме ще 90 днів. Про це повідомив народний депутат від фракції Голос Ярослав Железняк.

У своєму Telegram-каналі парламентарій написав про те, що воєнний стан і мобілізація незабаром будуть продовжені Радою ще на 90 днів. Очікується, що зміни набудуть чинності 19 лютого.

"Верховна Рада найближчим часом знову продовжить термін дії воєнного стану та загальної мобілізації. Ці продовження почнуть діяти після 19 лютого 2023 року і дуже ймовірно триватимуть знову 90 днів", - додав депутат.

Також Ярослав Железняк підкреслив, що президент Володимир Зеленський найближчим часом внесе на затвердження Ради відповідні два закони. Український парламент має їх схвалити вже наступного тижня.

Загроза нового наступу Росії на Україну

Секретар РНБО Олексій Данілов прогнозує максимальну ескалацію на війні Росії проти України з боку держави-окупанта.

На думку чиновника, загарбники до 24 лютого, річниці повномасштабного нападу, спробують показати своєму населенню нібито "перемоги".

Глава Міноборони Олексій Резніков розповів, що, згідно з даними Києва, Москва вже мобілізувала 500 000 солдатів для нової хвилі бойових дій проти України. Він припустив, що росіяни можуть піти в наступ до 24 лютого. Як вважає Резніков, ворог може атакувати на двох напрямках – на Донбасі і півдні.

Військовий оглядач Олексій Арестович припускає, що директор РФ Путін збирається піти в наступ на Україну в березні-квітні. За його версією, Кремль має намір добитися не "перемоги", а поліпшення становища своїх військ перед перемовинами, які країна-агресор хотіла б запустити в травні.

Дивіться відео ТСН - хто з військовозобов'язаних може отримати бронь від мобілізації

Мобілізація в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти