"Так багато, як зможемо". у США розповіли, скільки ще HIMARS отримає Україна

23 липня 2022, 22:44оновлено 23 липня 2022, 23:58
За словами чиновника, досягти позначки в 50 або 60 установок буде складно, але 25 або 30 - це реалістична цифра.
HIMARS, українські військові
Скільки HIMARS можуть ще надати Україні/ Вікіпедія, Генштаб ЗСУ

Незабаром Україна має шанси отримати ще кілька ракетних систем HIMARS з США та інших західних країн, повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода голова Комітету збройних сил Палати представників США Адам Сміт.

За його словами, Вашингтон готовий надати Україні стільки HIMARS, скільки зможе.

"Не факт, що в нашому арсеналі є 50 таких установок. Я думаю, зараз мета - досягти кількості 25-30 ракетних установок залпового вогню. Це буде поєднання HIMARS та декількох систем MLRS із Великобританії та низки інших країн", - зазначив Сміт.

За його інформацією, досягти позначки в 50 або 60 установок буде складно, але 25 або 30 - це реалістична цифра. Крім самих систем потрібно надати якомога більше боєприпасів і ракет для них.

читайте такожСкільки HIMARS потрібно, щоб вигнати росіян з України: відповідь Міноборони

Військова допомога Україні

20 липня США і союзники зобов'язалися передати Україні понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, 12 з них вже знаходяться на українській території.

Керівництво військово-повітряних сил США не виключає можливість поставок українській армії в рамках військової допомоги американських військових літаків А-10 Thunderbolt II. Вашингтон готовий до обговорення цього питання з українською стороною.

Іспанія може передати Україні близько 30 одиниць важкої військової техніки, а саме – 10 танків Leopard та близько 20 гусеничних бронетранспортерів M113.

Міністерство оборони Німеччини відмовилося постачати Україні 200 бронетранспортерів Fuchs. Міністр оборони країни Крістін Ламбрехт пояснила відмову інтересами безпеки Німеччини.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти