У Києві пролунав потужний вибух, РФ атакувала Кинджалами й Калібрами: всі подробиці

16 червня 2023, 11:33оновлено 16 червня 2023, 19:45
Масований ракетний удар відбувався на фоні візиту в Україну президента Південно-Африканської Республіки Сиріла Рамафоса.
У Києві пролунав потужний вибух, РФ атакувала Кинджалами й Калібрами: всі подробиці
РФ атакувала Україну ракетами / ​Коллаж: Главред, фото: скриншот, t.me/andrii_nebytov ​

У п'ятницю, 16 червня, російські окупанти влаштували ракетну атаку на Україну. Майже по всій території країни оголошена повітряна тривога. У Повітряних силах повідомили про запуск ракет "Калібр" з Чорного моря. Пізніше там уточнили, що є ризик застосування окупантами балістичної зброї.

Масований ракетний удар відбувався під час візиту в Україну президента Південно-Африканської Республіки Сиріла Рамафоса, який приїхав з мирними ініціативами.

13:58 - Очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що внаслідок ракетного удару постраждали двоє дітей та бабуся, яку відкинуло ударною хвилею. Пошкоджено понад 30 будинків.

відео дня
У Києві пролунав потужний вибух, РФ атакувала Кинджалами й Калібрами: всі подробиці
На Київщині постраждала літня жінка / Фото: t.me/andrii_nebytov

13:54 - Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що після ретельної дорозвідки повітряного простору та уточнення оперативної інформації можна констатувати, що на даний час відсутня загроза повітряної атаки на Київ.

"Але оперативна обстановка постійно змінюється, тому прошу - будьте уважні та не нехтуйте сигналами повітряної тривоги", - написав він у Telegram.

13:07 - У Повітряних силах уточнили, що близько 11.00 16 червня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами "Калібр" та аеробалістичними ракетами Х-47 "Кинджал". Напрямок атаки – Київщина.

Усі ракети знищено силами та засобами Повітряних Сил у зоні відповідальності повітряного командування "Центр". Крім того, знищено два ворожі розвідувальні БпЛА оперативно-тактичного рівня.

У Києві пролунав потужний вибух, РФ атакувала Кинджалами й Калібрами: всі подробиці
Знищено шість "Кинджалів" та шість "Калібрів" / Фото: t.me/kpszsu

12:30 - Глава поліції Київської області Андрій Нєбитов уточнив у Telegram, що внаслідок ракетного удару ворога в одному із районів Київщини пошкоджено приватні будинки. Зайнялась пожежа. Є постраждалі. На місці працює поліція, медики і ДСНС.

Последствия ракетной атаки на Киевщине
Наслідки ракетної атаки наі Київщині / Фото: t.me/andrii_nebytov
В одном из районов Киевщины повреждены частные дома
В одному із районів Київщини пошкоджено приватні будинки / Фото: t.me/andrii_nebytov

Станом на 12:26 інформація щодо жертв чи руйнувань не надходила. Дані оперативного зведення збираються та уточнюються, повідомили у КМВА. Начальник Київської міської адміністрації Сергій Попко попередив, що існує велика ймовірність повторних ракетних атак найближчим часом, тому не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

12:23 - У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що, за попередніми даними, під час атаки знищено:

  • 6 аеробалістичних ракет "Кинджал";
  • 6 крилатих ракет "Калібр";
  • 2 розвідувальних БпЛА.

11:40 - Попередження від Повітряних сил: "Київ і область - в укриття. Балістика!"

11:38 - Вибух у Подільському районі столиці. До Києва ще летять ракети, повідомив мер Кличко.

11:32 - У Повітряних силах попередили про загрозу застосування балістичного озброєння.

11:31 - У Київській міській військовій адміністрації повідомили про роботу ППО в області.

10:50 - У Повітряних силах України заявили, що зафіксовано пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря. Кілька ракет прямують на північ. Українців закликали не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

Ракетні та дронові удари РФ по Україні

У ніч на середу, 14 червня, в Одесі прогриміли вибухи - російські окупаційні війська атакували місто крилатими ракетами.

Загинули троє працівників складу торгової мережі, куди влучила російська ракета, поранено 7 осіб. Також вибухами пошкоджено бізнес-центр, навчальний заклад, ЖК, заклади харчування та магазини, ще 6 людей поранено.

У ніч на 13 червня російські окупанти завдали ракетного удару по Україні. Найбільше під ударом опинився Кривий Ріг. Один з ворожих ударів припав на Багатоквартирний п'ятиповерховий будинок. 12 людей загинули. 38 - постраждали.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти