"В Авдіївці тривають бої": Фірсов розповів, що відбувається насправді

17 лютого 2024, 18:12
1106
Росіяни продовжують втрачати свій особовий склад у штурмах Авдіївки.
В Авдіївці тривають бої
В Авдіївці тривають бої / колаж: Главред, фото: 36 ОБМП, Влада і Костянтин Ліберови

Сьогодні, 17 лютого, частину Авдіївки, з якої Сирський дав указ вивести війська, все ще контролювали ЗСУ. Про це розповів сержант ЗСУ, який воює на Авдіївському напрямку, Єгор Фірсов в ефірі національного телемарафону, пише ТСН.

За словами військового, було ухвалено оперативне рішення, яке не дозволило нашим захисникам потрапити в оточення. Однак бої в Авдіївці все ще тривають.

"Я так розумію, було оперативне рішення, щоб наші війська не потрапили в оточення, з частини міста наші війська вивели. Проте частина Авдіївки контролюється, тривають важкі бої", - пояснив Фірсов.

відео дня

Він також додав, що ворог зазнав великих втрат під час штурмів Авдіївки як учора, так і сьогодні. При цьому, він все ще відправляє в бій великі скупчення піхоти і нещодавно сформований "броньований кулак" із бронетехніки, включно з танками. Однак найважчими при цьому залишаються удари з повітря.

"Основний козир ворога був, що вони використовували авіаційні ракети. Сотні, можливо тисячі авіаційних ракет було випущено по Авдіївці, Авдіївки немає", - резюмував він.

Ситуація в Авдіївці

Як повідомляв Главред, майор ЗСУ і заступник командира третьої ОШБр Родіон Кудряшов заявив, що командування ЗСУ ухвалило рішення вивести українських військових з Авдіївки Донецької області. Зокрема, для того, щоб уникнути оточення і зберегти життя бійців. У Генштабі Росії є ще плани - після Авдіївки швидко розвинути подальший наступ.

Також за словами заступника командира 3 ОШБр, попереду бригаду та всі підрозділи ЗСУ очікують важкі бої та протистояння противнику на інших рубежах. "Ситуація загалом на цьому напрямку (Авдіївському - ред.) важка, попереду нас очікують дуже важкі бої", - резюмував Максим Жорін.

Однак, збройні сили відвоюють Авдіївку. Повернення контролю над містом потребує комплексного підходу. Про це написав глава Міністерства оборони України Рустем Умеров у Facebook. За його словами, для цього потрібні сучасні системи протиповітряної оборони, щоб запобігти ворожому застосуванню КАБів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти