Серед знищених офіцерів – полковник РФ: нові деталі удару по А-50 та Іл-22

22 січня 2024, 13:34
1814
В результаті удару у окупантів РФ скоротилося число літаків, а також навчених екіпажів, пояснив Юрій Ігнат.
А-50
У ПС розповіли деталі знищення А-50 РФ / Колаж: Главред, Фото: Pixabay, mil.ru

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів нові подробиці удару по літаках РФ А-50 та Іл-22 над Азовським морем.

За його словами, на літаках РФ перебували молоді офіцери і полковник. Про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

"Я вже теж дивився в їх пабліках "вічного польоту, брати" рубрику, де некрологи вже з'являються потихеньку. Бачимо, що там і полковник є. Але перш за все молоді офіцери", — підкреслив представник ЗСУ.

відео дня

Він також прокоментував інформацію про те, що на бортах літаків РФ були офіцери у званні молодших лейтенантів.

"Будь-яка втрата, навіть якщо це молодий офіцер, то це випускник військового вузу, в якому вчать п'ять років. Плюс ще кілька років він практикується вже безпосередньо у військах, ну і плюс має бойовий досвід вже як мінімум майже два роки, на жаль, в бойових діях. Ми говоримо про А-50, також про Іл-22. Там же два борти були знищені", - пояснив спікер ПС.

Ігнат резюмував, що після результативного удару у окупантів РФ скоротилося число літаків, а також навчених екіпажів.

Хто такий Юрій Ігнат

Український військовослужбовець, полковник Збройних сил України, речник Повітряних сил ЗСУ, учасник російсько-української війни. Кавалер ордена Данила Галицького (2022).

Юрій Ігнат закінчив Львівський інститут при Національному університеті "Львівська політехніка" (з 2009 року - окрема Національна академія сухопутних військ) за спеціальністю "Військова журналістика".

Станом на 2017 рік — начальник відділу редакції Повітряних сил Центрального друкованого органу Міністерства оборони України "Народна армія".

Нині — начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних сил Збройних сил України.

Удар по літаках А-50 і Іл-22 РФ

Раніше Валерій Залужний підтвердив знищення російських А-50 та Іл-22 у Приазов'ї. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подякував повітряним силам за прекрасно сплановану і проведену операцію в приазов'ї.

Пізніше з'явилася інформація про те, що А-50 знищений разом з екіпажем, на Іл-22 є поранені. Російський літак А-50 був збитий, його екіпаж загинув, розповіло джерело, знайоме з ситуацією.

Нагадаємо, експерт пояснив, чи могла сама РФ збити свої А-50 і Іл-22. Літак А-50, його швидкість і висоту польоту неможливо сплутати з ракетою або винищувачем противника.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти