Чи знімуть санкції проти Росії після обміну: експертка оцінила ризики

4 серпня 2024, 17:09
171
Курносова підкреслила, що такий крок США був би сприйнятий багатьма учасниками процесу дуже гостро.
Чи знімуть санкції проти Росії після обміну: експертка оцінила ризики
Чи чекати зняття санкцій після обміну? / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, УНІАН

Обмін між США і РФ був сприйнятий вкрай гостро багатьма учасниками процесу. Тому, як вважає політичний аналітик, головна редакторка порталу After Еmpire Ольга Курносова, Захід навряд чи піде ще й на зняття санкцій.

В інтерв'ю Главреду Курносова сказала, що зняття санкцій не надто ймовірне.

У цьому контексті експертка нагадала, що для Німеччини цей обмін був дуже важким, оскільки Берлін був змушений віддати засудженого російського кілера Красикова.

відео дня

Через обмін російських лібералів незадоволені чеченці. На тлі загального обурення зняття санкцій було б сприйнято ще болючіше.

"Деякі коментатори кажуть, що це чергова ознака російської імперської ментальності, коли думають тільки про себе і не думають про когось іншого. Тому я не думаю, що до цього додається ще й зняття санкцій, адже це було б уже занадто. Заручників у путінського режиму повно, там можуть брати нових і нових. В обмін на заручників випускають злочинців, які визнані такими справедливим судом, і це дуже важке рішення і абсолютно нерівноважне", - висловилася Курносова.

Хто така Ольга Курносова

Ольга Володимирівна Курносова (нар. 24 лютого 1961, Ленінград) - російська політична активістка радикально-демократичного спрямування, видатний діяч антипутінської опозиції. У 1990-1993 - депутатка Ленради 21-го скликання. Брала участь у створенні Союзу правих сил, Об'єднаного громадянського фронту, російської "Солідарності". Відома як непримиренна противниця Володимира Путіна і його режиму, організаторка Маршів незгодних і масових протестних акцій 2011-2013 років. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Україну, емігрувала до Польщі, була делегатом "З'їзду народних депутатів", пише Вікіпедія.

Обмін ув'язненими між США і РФ - головне

Як писав Главред, 1 серпня між РФ і США відбувся великий обмін у в'язненими. У списках були 24 людини, серед яких - російський убивця Вадим Красиков і заарештований російською владою так званий опозиціонер Володимир Кара-Мурза.

Водночас у рамках домовленості до США повернулися ув'язнені в Росії репортер The Wall Street Journal Еван Гершкович, ветеран морської піхоти Пол Вілан і російсько-американська радіожурналістка Алсу Курмашева. Росія ж отримала вісім осіб, більшість - підозрювані або засуджені через зв'язки з російською розвідкою.

В Україні з тривогою сприйняли новини про обмін заручниками між Росією і західними країнами через острах можливості таємних переговорів без участі України, писала газета The Wall Street Journal.

На думку головної редакторки порталу After Еmpire Ольги Курносової, у глави Кремля на це було кілька причин - зокрема, бажання Путіна показати здатність до переговорів . Зараз багато хто на міжнародному рівні обговорює можливість переговорів між Росією та Україною, додала вона.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти