"Слуга народу" обматюкав патрульних через зупинку його авто: з’явилося відео скандальних розбірок

22 грудня 2021, 15:31оновлено 22 грудня 2021, 16:10
Нардеп у грубій формі намагався пояснити поліцейським, що вони не можуть оглядати його автомобіль.
Николай Галушко
Нардеп Микола Галушко зчинив скандал через зупинку його авто / УНИАН

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Галушко обматюкав поліцейських, які зупинили водія його автомобіля.

Відео скандальних розбірок з правоохоронцями поліцейські надали виданню "Українська правда". Зазначається, що сам інцидент стався ще рік тому – о четвертій годині ранку 18 грудня 2020 року.

Водій порушив правила дорожнього руху, перетнувши подвійну смугу. Самого депутата на той момент не було в авто, та коли машину зупинили патрульні – приїхав "на розбірки".

відео дня

Нардеп довго, в грубій формі і з використанням нецензурних слів пояснював поліцейським, що ті нібито не мали права спиняти його авто й оглядати транспортний засіб.

Як чути з відео, поліцейські на такі закиди зауважили, що по самому авто не видно, кому воно належить, і що народні депутати не мають дипломатичного імунітету.

Згідно з декларацією Галушка, авто Toyota Land Cruiser, навколо якого і розгорівся скандал, перебуває у власності матері депутата.

'Слуга народу' обматюкав патрульних через зупинку його авто: з’явилося відео скандальних розбірок

Що каже про інцидент сам нардеп Галушко

У коментарі в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат Микола Галушко зазначив, що порушення ПДР не було, і патрульні зупинили й обшукали авто без жодних на те підстав.

"Там все брехня. Не було жодного порушення, просто зупинили автомобіль й обшукали без законних на те підстав: робочі документи, барсетку, гаманці, які були у мене в машині, мої особисті та робочі документи. Я їм пояснюю, а вони кажуть: "Ми маємо право це робити", – сказав Галушко.

Що кажуть про інцидент у "Слузі народу"

У політичній партії "Слуга народу" заявили, що засуджують дії народного депутата Миколи Галушка і вважають таку поведінку неприйнятною. Про це написала речниця партії Юлія Палійчук у Telegram.

У той же час в партії стверджують, що, за словами Галушка, цим відео його шантажував колишній керівник МВС - він погрожував оприлюднити його, якщо нардеп не підтримуватиме у парламенті його ініціативи.

"За словами депутата, поява цього відео в публічному просторі пов’язана з його позицією під час голосування за відставку керівника МВС, яке відбулося 15 липня. А з’явилося воно саме зараз, бо дата запису з камери минулого року збігається з нинішнім періодом року. І її можна сприйняти як нещодавній інцидент", - написала Палійчук.

Також вона додала, що поведінку депутата розгляне етичний комітет партії, який визначить міру покарання за інцидент.

'Слуга народу' обматюкав патрульних через зупинку його авто: з’явилося відео скандальних розбірок

Скандал через зупинку авто Гогілашвілі на блокпосту

Раніше набув розголосу скандал через зупинку автомобіля глави Міністерства внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі. Посадовець посварився з правоохоронцями, які зупинили його авто на одному з блокпостів на в’їзді в Донецьку область.

Заступник міністра тоді влаштував справжні розбірки – обурився, що підлеглі його не впізнали, обматюкав їх і почав погрожувати.

У результаті Кабмін звільнив скандального заступника голови МВС. Перед цим з вимогою про звільнення Гогілашвілі виступив президент Володимир Зеленський.

Сам Гогілашвілі заявив, що він визнає свою провину і вважає інцидент прикладом того, як не треба себе поводити. Він стверджує, що визнає свою провину в скандалах з поліцейськими і відчуває почуття сорому.

Пізніше стало відомо, що скандальний ексзаступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі живе в одному будинку з керівником Головного управління розвідки Міноборони Кирилом Будановим.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти