"Сила зайців - в їх кількості": Жданов оцінив, на що здатні нові путінські "мобіки"

22 жовтня 2022, 11:04оновлено 26 жовтня 2022, 18:23
Як вважає військовий експерт Олег Жданов, новомобілізовані окупанти - чистої води гарматне м'ясо. Але саме так і задумано путінським режимом і генералами.
Російська армія, Жданов
Жданов оцінив, на що здатні нові путінські "мобіки" / https://ua.depositphotos.com/ і УНІАН

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду заявив, що окупанти, які були мобілізовані за указами російського диктатора Володимира Путіна, чистої води гарматне м'ясо - але так і задумано генералами агресорів.

"Питання до якості мобілізованих дійсно є. Але і в 1941-му німецький кулемет MG3, який вважається одним з кращих кулеметів часів Другої світової війни, не витримував кількості пострілів, а точніше втрат, які німці повинні були завдати СРСР, щоб утримати рубежі. Ось же про що мова! Як кажуть, сила зайців - в їх кількості", - сказав фахівець.

Мобілізація в Росії

Президент Росії Володимир Путін 21 вересня оголосив часткову мобілізацію на території РФ.

Вказувалося, що збираються закликати на війну проти України осіб, які в запасі або проходили строкову службу в російській армії. Однак в реальності заходи більше схожі на загальну мобілізацію.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російська влада має намір мобілізувати 300 тисяч резервістів. Їх відправлять в Україну нібито для "охорони" окупованих територій.

Радник глави МВС Вадим Денисенко припустив, що РФ на першому етапі мобілізації зможе набрати не більше 40-50 тисяч осіб. Російська система не здатна підготувати більше бійців.

Як кажуть військові експерт, Путін має намір за допомогою нових солдатів стабілізувати лінію фронту і зупинити просування ЗСУ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти