Росія стягнула до кордону з Сумською областю 10 тисяч військових - The Times

17 лютого 2023, 15:44
Росіяни гравієм засипали дорогу, що веде до кордону. Саме завдяки цьому там може рухатися бронетехніка.
війська РФ, ЗСУ
Війська РФ, ЗСУ / скріншот, 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка

Біля Сумської області Росія на своїй території сконцентрували велике угруповання військ.

Як пише The Times з посиланням на слова старшого лейтенанта ЗСУ Андрія Гулакова, йдеться про десять тисяч російських солдатів.

Зазначається, що захисники, які працюють на сторожі Сумської області, повідомили про російське угруповання.

"По той бік кордону з Сумами зосереджено 10 000 російських військових. Це найбільша концентрація, яка тут коли-небудь була", — передає The Times слова Гулакова.

Побудували польовий госпіталь і засипали дорогу гравієм

За його словами, ворог побудував у своєму розташуванні польовий госпіталь. Гулаков зазначає: це показник того, що окупанти планують наступальні дії. Наприклад, рік тому так і сталося. А базування військ біля кордону з Україною "для навчань" було блефом.

Також росіяни гравієм засипали дорогу, що веде до кордону. Саме завдяки цьому там може рухатися бронетехніка. Минулого року бруд заважав окупантам оперативно просуватися.

Що кажуть в Україні

У Сумська ОВА заявили, що інформація The Times про те, що РФ на кордонах із Сумською областю зібрала угруповання в 10 тисяч військових не відповідає дійсності.

У повідомленні ОВА йдеться, що інформація є фейком.

Росія стягнула до кордону з Сумською областю 10 тисяч військових - The Times

Новий наступ РФ в Україні

Новий наступ російських окупаційних військ вже почався, заявив військовий експерт Олег Жданов. За його словами, ще тижнів за два наступ наростатиме, а його кульмінація буде до березня. Це максимум, який окупанти зможуть показати сьогодні.

Також Жданов оцінив ризики нового наступу армії РФ на Київ і Харків. За його словами, на сьогоднішній момент прямої загрози не існує. Російські війська, які зосереджені на кордоні, здатні провести лише розвідку боєм, і це їх максимум.

Російські окупанти можуть знову піти в наступ на Харків і Куп'янськ, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. ЗСУ відстежують всі дії противника і в разі атаки окупантів готові до відповіді.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти