РФ влаштує килимові бомбардування України, якщо Захід не допоможе Києву - колишній головком сил НАТО

29 листопада 2022, 16:29
Російський диктатор Володимир Путін цілком здатний влаштувати в Україні килимове бомбардування - як кілька років тому в Сирії, вважає адмірал Ставрідіс.
Ставрідіс, літак
Путін влаштує килимові бомбардування України - колишній головком сил НАТО Джеймс Ставрідіс / Колаж фото УНІАН і https://ua.depositphotos.com

Країна-агресор, Росія, поки що має перевагу над Україною в повітрі, оскільки у російських окупантів ще є безліч літаків. Таку думку у своїй колонці для видання Bloomberg висловив колишній головнокомандувач силами НАТО в Європі адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс.

На його думку, в Кремлі вважають, що досвід килимових бомбардувань в Сирії був вкрай ефективним. І тому російський диктатор Володимир Путін, схоже, схильний використовувати його і у війні проти України.

У той час як запаси високоточних ракет у Путіна швидко виснажуються, каже Ставрідіс, у росіян все ще є безліч некерованих бомб. Оскільки російському диктатору байдужі супутні втрати або загибель мирних жителів, то він буде намагатися вбити якомога більше українців саме бомбардуваннями.

У міру того, як реальність путінського підходу стає все більш очевидною, країни Заходу зобов'язані збільшувати підтримку українських сил ППО, підсумував Старвідіс.

Поставки ППО і ЗРК Україні

Нагадаємо, раніше керівник Міноборони Олексій Резніков повідомляв про те, що війська протиповітряної оборони України збивають більше половини всіх ракет, які випускає Росія по нашій території.

"Хочу сказати, що наші системи ППО на сьогоднішній день вже збивають 60% повітряних цілей. Це стосується крилатих і балістичних ракет, а по дронах - набагато вище", - зазначив Резніков.

Керівник офісу президента Андрій Єрмак раніше заявив, що країни західного світу посилять протиповітряну оборону України. За його словами, одним із пріоритетів української держави є захист міст, цивільної інфраструктури та побудова повітряного щита для країни.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликав українців не піддаватися паніці і вірити в українську армію. Залужний сказав, що системи протиповітряної та протиракетної оборони України працюють ефективно завдяки професіоналізму українських військових та допомозі партнерів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти