Окупанти в паніці: Крим "атакують безпілотники", працює ППО

1 травня 2023, 18:38
Місцеві пропагандистські канали також пишуть про "атаку дронів з моря".
Атака на Крим
Атака на Крим / скріншот, соцмережі

Сьогодні, 1 травня, в Криму окупанти нібито збили БПЛА на заході окупованого півострова.

Так званий глава Криму Сергій Аксьонов написав у Telegram, що безпілотник нібито збили сили ППО, і попросив "зберігати спокій".

Раніше місцеві Telegram-канали повідомляли про роботу ППО в Заозерному (близько 10 км до Євпаторії) і публікували фото з характерними слідами в небі.

Фейковий "губернатор" окупованого Севастополя Михайло Развожаєв також написав у Telegram, що окупанти нібито "відбивають атаку ворожих безпілотників на зовнішньому рейді і нібито" збили один".

Місцеві пропагандистські канали також пишуть про "атаку дронів з моря".

Окупанти в паніці: Крим 'атакують безпілотники', працює ППО
Бавовна у Криму / скриншот

"Бавовна" з пожежею в Севастополі

У ніч на 29 квітня невідомий безпілотник атакував резервуар з паливом окупантів у Козачій бухті в окупованому Севастополі. Спалахнула масштабна пожежа, площа якої склала майже 1000 кв. м.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував вибухи та потужну пожежу на нафтобазі в тимчасово окупованому Севастополі. За його словами, в результаті "бавовни" було знищено понад 10 резервуарів з нафтопродуктами. Їх загальна ємність-близько 40 тисяч тонн, ці нафтопродукти призначалися для потреб Чорноморського флоту РФ.

Як зазначила речник об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, масштабна пожежа на нафтобазі в Севастополі в тимчасово окупованому Криму сталась в результати одного з елементів підготовки ЗСУ до активних дій та наступу. За її словами, вибух на нафтобазі в Севастополі змусить російських окупантів переорієнтуватися і розосередитися в пошуках більш безпечного місця.

Дивіться відео про те, чому в Криму сталися масові вибухи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти