Офіцер розповів, чи розумно борються з ЗСУ російські окупанти

23 серпня 2023, 01:35
359
За словами заступника командира батальйону "Арей" Сергій Жеребило, у російських окупантів не вистачає духу, мотивації і розуміння для боїв.
Жеребило, російська армія
Сергій Жеребило оцінив бої ЗСУ з російською армією / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com і скріншот

Російське командування в цілому (за винятком окремих військових частин) використовує свої окупаційні війська в боях з ЗСУ малораціонально. Про це в інтерв'ю Главреду розповів заступник командира батальйону "Арей" Української добровольчої армії Сергій Жеребило.

"Росіяни і розум – це взагалі несумісні речі, з точки зору військової справи. У нас з ними дуже різні підходи. Повторюся, для росіян людське життя взагалі нічого не коштує. Вони просто кидають людей зі стрілецькою зброєю на свідомо невигідні позиції. У росіян майже немає комунікації, відчутні проблеми зі зв'язком. У цьому сенсі у них все на рівні кінця Афганської війни. До речі, в Ненудному ми бачили, як росіяни тягали "тапіки", які використовувалися ще за часів Другої світової війни – нагадаю, це провідні телефони, той самий зв'язок зі Смольним", – сказав він.

За словами Жеребила, у російських окупантів не вистачає духу, мотивації і розуміння для боїв.

відео дня

"Потім ми зіткнулися і вели контактні бої з російськими десантниками, тими резервами, які підтягнув противник, а ось це досить досвідчені військові. У них помітно хороше злагодження. Але все-таки духу, мотивації і розуміння, за що вони тут воюють і навіщо, їм дуже не вистачає. Коли на фронті все добре, росіянам легко бути героями і відправляти додому, кудись в Уссурійський край, фоточки з медальками, розповідати, як вони тут героїчно воюють, пересилати грошики. А якщо запахне смаженим, то тут вже їм не до фоточок і героїзму, адже якщо боєць без мотивації і впевненості в тому, що він це робить заради своєї батьківщини і свого майбутнього, це зовсім інша справа", – сказав він.

Контрнаступ ВСУ

ЗСУ йдуть вперед, незважаючи на запеклі бої, заявили в розвідці Міноборони Великобританії. Згідно з даними аналітиків, війська продовжили просування на Бердянському напрямку, а російські окупанти безуспішно атакували на Куп'янському напрямку в Харківській області.

В Інституті вивчення війни вважають, що у ЗСУ є безліч способів перерізати сухопутний коридор РФ. Як вважають аналітики, звільнення Мелітополя - тільки один із способів.

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що ЗСУ йтимуть до Криму довше, ніж здається. За його словами, Динаміка бойових дій вказує на те, що наступ не буде стрімким.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти