Львівські бабаки спрогнозували ранню весну

15 лютого 2022, 20:04
1325
Тварини не побачили своєї тіні, але були активними.
Львівські бабаки спрогнозували ранню весну
Бабаки не побачили своєї тіні / УНІАН

Львівські бабаки Міша і Маруся зробили свій прогноз щодо настання весни. За їх свисту, весна буде рання.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, тварин розбудили сьогодні, 15 лютого, на Стрітення, в день, коли зима зустрічається з весною.

Бабаки прокинулися і не побачили свої тіні, але були активними. А це, за словами зоологів, вірна ознака швидкого приходу весни. Також взимку вони не міцно спали, часто прокидалися, що також говорить, що сильних морозів не буде.

"Вони взагалі цю зиму спали з перервами-то спали, то прокидалися. Наприклад, осінь була довгою і теплою, тому заснули вони рекордно пізно – 1 грудня. Потім зима була теплою, прокидалися кілька разів", - зазначив директор дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

Відзначимо, їх "думка" збігається з Харківським бабаком Тимко, який передбачав, що зима скоро закінчиться.

"Оскільки 15 лютого вони не сплять, це означає, що весна цього року буде ранньою. Можна сподіватися на теплу погоду орієнтовно через чотири тижні", - зазначив голова Центру.

Погода в Україні

Нагадаємо, на початку лютого бабак Тимко ІІІ не побачив своєї тіні. Передбачається, що весна 2022 прийде в Україну за розкладом, але буде досить нестабільною - нас чекають температурні гойдалки.

Також повідомлялося, що весна 2022 в Україні настане різко, без плавного переходу. Отакий прогноз погоди озвучила провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С. і. Суботіна НАН України Світлана Бойченко.

Крім того, синоптики озвучили довгостроковий прогноз погоди в Україні. Очікується, що осінь 2022 настане пізно, а літо в Україні буде спекотним.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти