В Україну йдуть атмосферні фронти: синоптики прогнозують небезпечну погоду

8 лютого 2022, 13:54
До кінця тижня ніякого істотного похолодання в Україні не буде, навіть навпаки - трохи потеплішає.
погода
Погода погіршиться / pixabay

У середу, 9 лютого, Україну накриють атмосферні фронти, які прийдуть з північного заходу Європи. Синоптики прогнозують посилення вітру, часом навіть до штормових значень.

"Вітер знову буде північно-західний, 5-12 метрів в секунду, ймовірні штормові пориви 15-20 метрів в секунду", - написала в Facebook синоптик Наталка Діденко.

За її словами, найближчої ночі на заході України, місцями на Луганщині, Донбасі та в Запорізькій області пройде мокрий сніг та дощ.

Вранці опади торкнуться східніше і північні області, а також частина центральних - Вінницьку, Черкаську та Кропивницький з районами.

"А вже вдень в Україні опади послабшають-нічого істотного протягом дня середи не передбачається", - додала Діденко.

В Україну йдуть атмосферні фронти: синоптики прогнозують небезпечну погоду

Таким чином вночі очікується невеликий мороз, вдень близько нуля, на Сході і північному сході до 0-2 градусів морозу, а на півдні +2...+ 6 градусів.

"До кінця тижня ніякого істотного похолодання в Україні не буде, навіть навпаки - трохи потеплішає, істотні опади - навряд чи. Хіба що вітер очікується поривчастим, некомфортним", - підсумувала синоптик.

Погода в Україні

Нагадаємо, на початку лютого бабак Тимко ІІІ не побачив своєї тіні. Передбачається, що весна 2022 прийде в Україну за розкладом, але буде досить нестабільною - нас чекають температурні гойдалки.

Також повідомлялося, що весна 2022 в Україні настане різко, без плавного переходу. Отакий прогноз погоди озвучила провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С. і. Суботіна НАН України Світлана Бойченко.

Крім того, синоптики озвучили довгостроковий прогноз погоди в Україні. Очікується, що осінь 2022 настане пізно, а літо в Україні буде спекотним.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти