"Це наш півострів": в РНБО розповіли, що буде з росіянами в Криму

16 вересня 2023, 08:54оновлено 16 вересня 2023, 09:34
Як свідчить заява секретаря РНБО Олексія Данілова, обстріли тимчасово окупованого півострова будуть як і раніше продовжуватися.
Крим, Данилов
За словами Данилова, під час атак на Крим Україна використовує власні ракетні розробки / колаж Главред, фото УНІАН

Секретар РНБО Олексій Данілов попередив жителів тимчасово окупованою країною-агресором РФ з приводу того, що обстріли Криму триватимуть. Про це чиновник заявив в інтерв'ю "Українському радіо".

Якщо російські агресори не підуть з тимчасово окупованого Криму самостійно, Україні доведеться "викурити" їх звідти.

За словами Данилова, під час атак на Крим Україна використовує власні ракетні розробки, які анітрохи "не гірше західних".

відео дня

"Це наш півострів, і він обов'язково буде звільнений тим способом, який ми будемо вважати необхідним", — сказав секретар РНБО.

Чиновник також зазначив, що ракетна програма України, яка була розпочата в 2020 році, вже дає свої плоди. І саме тому обстріли Криму триватимуть – незважаючи на те, які дії будуть робити росіяни.

Вибухи в Криму

В Євпаторії рано вранці 14 вересня пролунали вибухи. Кримський міст перекривали на кілька годин.

Місцеві жителі повідомляли, що під Євпаторію прилетіли безпілотні літальні апарати. Вони стверджували, що дрони, ймовірно, потрапили в російську установку ППО.

Пізніше Центр стратегічних комунікацій ЗСУ повідомив, що вранці українські військові завдали удару по місцю розташування ворожих ракетних комплексів "земля-повітря" у тимчасово окупованому Криму. Повідомлялося, що був знищений російський комплекс протиповітряної оборони С-400 "Тріумф".

Вночі 13 вересня у Севастополі гриміли потужні вибухи - окупаційна влада міста заявила про ракетний удар і потужну пожежу на судноремонтному заводі.

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що в окупованому Севастополі в результаті нічної атаки був вражений великий російський десантний корабель. Також пошкоджено підводний човен РФ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти