"Мета цього тільки одна": у Зеленського прокоментували повернення частини вагнерівців в Україну

27 вересня 2023, 16:50
Як каже радник керівника ОП Михайло Подоляк, "медійний" ефект від повернення залишків "вагнерівців" під Бахмут буде сильнішим за військовий.
ПВК Вагнера, Подоляк
Михайло Подоляк оцінив повернення залишків "вагнерівців" під Бахмут / колаж Главред, фото УНІАН і Telegram

ПВК "Вагнера" після смерті Євгена Пригожина і Дмитра Уткіна за фактом не існує, а залишки найманців розбрелися хто куди. Про це написав на своєму Telegram-каналі радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Саме так чиновник прокоментував заяву начальника пресслужби східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша про те, що частина найманців ПВК "Вагнера" переукладає контракти з Міноборони РФ і повертаються в Україну воювати.

"Що стосується" повернення ПВК "Вагнера" на Бахмутський напрямок". Запам'ятайте - ніякої ПВК "Вагнера" більше не існує. Вона закінчилася разом з ліквідацією Пригожина і Уткіна, рейдерством структури групою Шойгу – Герасимова і зачисткою керівного складу організації. Сьогодні є тільки колишні бойовики терористичного угруповання, які вирушили хто куди: в Африку, цивільно-кримінальне життя регіонів Росії – або підписали контракт з МО РФ і погодилися зіграти останній акорд, ненадовго заткнувши собою російську діру на Бахмутському напрямку. Тому "медійний" ефект від цієї події більше його реального значення. А мета цього тільки одна: ненадовго спробувати перекрити новини про звільнення Кліщіївки і Андріївки українською армією і знищення основних боєздатних російських формувань в цьому напрямку", ‒ сказав він.

відео дня

Ситуація на Бахмутському напрямку: що відомо

Нагадаємо, що окупанти провально наступали під Бахмутом і зазнали великих втрат. За останній тиждень російські війська провели локальні контратаки проти наступу українських сил як на Оріхівському, так і на Бахмутському напрямках.

ЗСУ просунулися на Донбасі і звільнили нові території під Бахмутом. 25 вересня російські війська продовжили безуспішні наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. Генштаб України повідомив, що окупанти намагалися відбити втрачені позиції.

Ворог намагається утримати позиції в Бахмуті і змінив тактику бою. На Бахмутському напрямку залишилося 3 батальйони 72-ї бригади російських окупантів, але боєздатними їх назвати важко.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти