Удар гранатомета - танк окупанта знищено: ЗСУ під Харковом розбили "гордість" РФ Т-90М Прорив

Нищівний удар армії України по російському танку Т-90М Прорив / Скріншот відео Міноборони України

Ворожу ціль було вражео ручним протитанковим гранатометом "Карл Густав", який привезли ЗСУ зі Швеції.

Бійці Збройних сил України під час боїв за Старий Салтів Харківської області ударом з ручного протитанкового гранатомета "Карл Густав" розтрощили новий російський танк Т-90М Прорив. Розбили бойову машину військові 227-го батальйону 127-ї бригади Територіальної оборони. Про це розповіли в Міністерстві оборони України.

Як повідомили у пресслужбі Міноборони в Twitter, російський танк танк Т-90М Прорив, який називають гордістю Росії, було знищено в боях за Старий Салтів на Харківщині.

Бійці 227-го батальйону 127-ї бригади територіальної оборони вдарили по мішені з ручного протитанкового гранатомета Карл Густав, який було поставлено Швецією.

У Міноборони України підкреслили, що вдячні Швеції і королю за надану державою допомогу.

Довідка

Танк Т-90М

Танк Т-90М - це найсучасніший російський танк. Бойову машину вже не вперше знищують ЗСУ у Харківській області. Вперше танк представили на початку 1990-х років в якості продовження Т-72. Танк Прорив є оновленим варіантом орієнтованого на експорт Т-90С, презентованого у 2011 році.

Першу партію танків Т-90М у 2020 році отримали 2-а гвардійська Таманська мотострілецька дивізія і 1-а гвардійська танкова армія. На Заході вважають, що у Росії близько 100 таких танків.Читати такожРвалися до Харкова, але потрапили на ЗСУ: колону окупантів РФ розтрощили, а техніку потягли на тракторі

Видання Defense Express критикує заяви про те, що Т-90М нібито найтехнологічніший і найбілш боєздатний танк у Росії. Як відзначають журналісти, реальні проблеми танка були виявлені у Індії, коли стало відомо про перегрів двигуна в машині і швидку його поломку.

Армія України звільняє Харківську область від окупантів Росії

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 5 травня розповів про те, що українські військові підрозділи почали контрнаступальні дії на Харківському та Ізюмському напрямках.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович пояснив, що йдеться не про широкомасштабну контрнаступальну операцію, а про точковий тактичний наступ.

У Генштабі ЗСУ 6 травня заявили, про визволення Олександрівки, Федорівки, Українки, Шестаково та Перемоги на північному сході Харківської області.

Пізніше в командуванні армії України оголосили і про визволення села Циркуни. Окупанти утримували населений пункт на Харківщині з початку війни і обстрілювали звідти Харків.

227-й батальйон Територіальної оборони ЗСУ розповів про деокупацію верхнього Салтова, Замуловки, Байрака і Рубіжного Харківської області. У Борівській сільській раді розповіли, що окупанти відходять від Борової та Богуславки.

Главред рекомендує:

Новини заразКонтакти