Масований удар по Україні не був звичайним, які цілі переслідує Росія — експерти

Росія сьогодні вбила десятки людей / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, ДСНС, соцмережі

Росіяни «хотіли розтягнути елемент терору», зауважив експерт Олександр Коваленко.

Росія ударами по скупченню людей намагатиметься примусити Україну до миру на своїх умовах, застосовуючи так звану тактику шоку й трепету, розповів у коментарі РБК-Україна військовий експерт Владислав Селезньов.

Він зауважив, що цілі енергообʼєктів цього разу змінилися скупченнями мирних громадян. І все це відбувається на тлі саміту НАТО.

Задля «результативнішої» реакції армія Путіна вбиває найвразливіших громадян в умовах жорстокої війни — жінок і дітей.

«Ми повинні розуміти наступне: зараз ворог реалізує тактику шоку та трепету. Путін напередодні саміту НАТО намагається показати всьому світу, що готовий йти до кінця і що його ніхто не зупинить. Щоб реакція була максимально емоційною, він вбиває дітей в "Охматдиті" та жінок у пологових будинках. Тобто найбільш вразливих наших громадян», — пояснив Селезньов.

Водночас військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зауважив, що атака була тривалою і накочувалась хвилями, оскільки росіяни «хотіли розтягнути елемент терору». Однак він не став стверджувати, що обстріл був навмисне здійснений напередодні саміту НАТО.

Удар по Україні 8 липня - головне

Сьогодні вночі та вдень Росія атакувала Україну дронами та ракетами. Росія випустила 38 ракет, з них 30 вдалося збити Силам оборони.

Внаслідок уже ранкової атаки ракетами було пошкоджено, зокрема, будівлю найбільшої в Україні дитячої лікарні Охматдит у Києві.

Також "склався" під'їзд п'ятиповерхівки в Шевченківському районі. А під час уже повторної атаки на Київ удень було пошкоджено будівлю пологового будинку в Дніпровському районі.

Є прильоти по енергетичних об'єктах столиці.

За підрахунками рятувальників, під час масованої атаки Росії загинули десятки людей, ще десятки постраждали. Кількість загиблих і поранених постійно збільшується.

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергообʼєктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти