Американський генерал пояснив, чому армія окупантів втрачає можливість атакувати

6 вересня 2022, 17:56
Екскомандувач Сухопутними військами США в Європі генерал Бен Ходжес закликав українців скористатися слабкістю росіян, щоб закінчити війну.
Ходжес ВСУ
Американський генерал пояснив, чому армія окупантів втрачає можливість атакувати / колаж Посольство США в Україні, УНІАН

Колишній командувач Сухопутними військами США в Європі генерал Бен Ходжес каже, що російська армія повною мірою вичерпала власні ресурси і йти в наступ в Україні навряд чи здатна ще. Про це він сказав в інтерв'ю порталу Новий час.

За словами американського воєначальника, зусилля окупантів щодо прориву оборони української армії дійшли ще кілька тижнів тому.

"Я сподіваюся, що адміністрація президента США, інші союзники України бачать, що зараз з'явилася можливість закінчити цю війну. Якщо ми не дамо Україні все ті озброєння, в яких вона потребує, це тільки продовжить конфлікт, збільшить обсяги жертв і руйнувань, примножить вартість війни. Якщо ми не хочемо загрузнути в конфлікті з Росією надовго, особливо маючи конфлікт ще й з Китаєм, який буде розвиватися також роки, нам важливо допомогти Україні завершити цю війну зараз, повернувши повний контроль над Кримом і Донбасом", — підкреслив Ходжес.

Більш того, він вважає за необхідне остаточно "знищити можливості РФ становити небезпеку для кого-небудь ще з сусідів"", ‒ сказав він.

Нагадаємо, українські військові 29 серпня прорвали першу лінію оборони під окупованим російськими загарбниками Херсоном. Українські військові повідомили, що в Херсонській області окупаційні війська відійшли від своїх позицій, десантники країни-агресора РФ тікають з поля бою. Захисники України змусили відійти від своїх позицій 109 полк так званої "ДНР".

Пізніше у Збройних силах України закликали до тиші на інформаційному фронті щодо поширення інформації, яка стосується Подій на півдні країни. Новинний ажіотаж може перешкодити контрнаступу ЗСУ, заявила Гуменюк.

Ще пізніше представники розвідки Великобританії стверджували - ЗСУ вдалося домогтися невеликих успіхів під час просування на півдні. Так, українські бійці зуміли відкинути лінію фронту у деяких районах Херсонщини на помітну дистанцію.

При цьому в Американському інституті вивчення війни закликали українців не очікувати, що контрнаступ ЗСУ на півдні не стане блискавичним. І, цілком ймовірно, затягнеться на місяці.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти