StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як не угробити дорогу техніку: скільки може працювати генератор без перерви

14 серпня 2024, 19:20оновлено 16 серпня, 12:13
4172
Чи можна залишати генератор на ніч - скільки годин безперервно може працювати бензиновий генератор.
генератор
Скільки можна не вимикати генератор / Колаж: Главред, Фото: generator.ua

Генератори останнім часом стали по-справжньому незамінним пристроєм, який забезпечує житло електроенергією під час довгих відключень. Залежно від того, яке навантаження на електромережу у вашому будинку, необхідно вибирати генератор тієї чи іншої потужності.

Однак нерідко відключення електроенергії триває до доби і більше, тому в багатьох виникає питання про те, який проміжок часу генератор може працювати без зупинки. Фахівці резонно зауважують, що це залежить від моделі генератора, водночас не варто без особливої причини встановлювати "рекорди" за тривалістю їхньої роботи без перерви.

Читайте наш матеріал "Україна може повернутись до графіків відключень світла".

Скільки годин може працювати генератор без перерви

У широкому продажі представлені різні моделі генераторів, водночас переважно моделі з бензиновим двигуном мають невелику потужність (від двох до п'ятнадцяти кВт). Вони вирізняються невеликими розмірами і досить економічні. При цьому не варто розраховувати на їхню тривалу роботу без перерви. У середньому такі апарати здатні забезпечувати невеликою кількістю енергії протягом 7-8 годин і найчастіше вони виступають як аварійні джерела живлення.

Скільки часу має відпочивати генератор

Навіть у разі якщо вам необхідно використовувати бензиновий генератор тривалий час, обов'язково знаходьте час для невеликих перерв. Це знизить ризик передчасного зносу і дасть змогу двигуну охолонути. Наприклад, після 2-4 годин безперервної роботи генератора якщо робіть перерви по 15-20 хвилин.

Відключення світла

Росія завдає прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Чи можна залишати генератор на ніч

Фахівці з обслуговування генераторів попереджають про те, що не рекомендується залишати їх увімкненими на всю ніч, тому що це може призвести до небезпечних наслідків. Адже в роботі генератора необхідно робити перерви, а вночі під час безперервної їхньої роботи зростає ризик виходу з ладу, що загрожує серйозними поломками і навіть загорянням.

Чи можу я запустити генератор на 24 години

Слід засвоїти, що генератори є екстреною заміною постійного джерела електроенергії, але не замінюють їх собою. Тому не залишайте генератори увімкненими на кілька днів поспіль, а тим більше тижнів. Адже основним механізмом генератора є двигун, а він потребує дбайливого до себе догляду - зокрема регулярного змащення та технічного обслуговування.

Дивіться відео - ТОП приладів на складну зиму: акумулятори, зарядні станції, генератори:

Як не угробити дорогу техніку: скільки може працювати генератор без перерви
/ Инфографика: Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти