StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У чому різниця між маслинами та оливками: як виробники можуть обманути покупців

8 листопада 2023, 01:40оновлено 11 листопада 2023, 15:58
Насправді маслини та оливки – плоди одного й того ж самого дерева. Але вони такі не схожі між собою лише через одну особливість.
Оливки, маслины, девушка
У чому різниця між маслинами та оливками/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Оливки і маслини є одними із найулюбленіших продуктів для багатьох людей. Такі інгредієнти входять до складу безлічі страв і є незамінним продуктом як під час підготовки до свят, так і в приготуванні повсякденної їжі. Але не усі здогадуються, чим відрізняються чорні маслини від зелених оливок.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Чому неправильно казати "часи": є лише один правильний варіант

Насправді це плоди одного дерева. Різниця лише у ступені дозрівання – оливки зелені, тому що їх зірвали недозрілими, а маслини – це дозрілі оливки, які під час повного циклу перебування на дереві до дозрівання набрали у себе ще більше олії. Саме у цьому полягає пояснення, чому маслини чорні, а оливки – зелені. Саме з оливок виготовляють оливкову олію.

відео дня

Хоча варто зазначити, що дозрілі маслини насправді не чорні – вони мають різні відтінки кольору, від рожевого до каштанового.

При цьому деякі недобросовісні виробники можуть продавати не маслини, а пофарбовані оливки. Так, зелені оливки обробляють спеціальними речовинами, після чого вони стають чорними і потрапляють на полиці магазинів. Для фарбування оливок використовується, зокрема, глюконат заліза (на упаковці готового консервованого продукту ця речовина позначається як Е579). Після цього покупець впевнений, що він придбав маслини, а насправді це не так.

Цікаво, що чорні оливки називають маслинами лише в Україні та у країнах СНД. В усіх інших державах оливками називають плоди як зеленого, так і чорного кольору.

Раніше ми розповідали, чому ми падаємо уві сні. Якщо таке відчуття з’являється не часто, то цьому є цілком логічне пояснення. Але якщо такі випадки турбують вас регулярно – краще звернутися до лікаря.

Також раніше ми розповідали, чому сниться одна і та сама людина. Є два пояснення того, що означає, якщо кілька разів поспіль сниться одна і та ж людина.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти