Українців попередили про нове суттєве подорожчання інтернету

13 лютого 2022, 09:29оновлено 13 лютого 2022, 16:44
Провайдери відзначають, що причин для підвищення цін на інтернет є кілька.

ціни на інтернет
Українців попередили про нове суттєве подорожчання інтернету / колаж УНІАН

Ціни на інтернет в Україні у 2022 році можуть істотно збільшитися. За словами провайдерів, підвищення складе 20-30%. Серед причин подорожчання інтернету - інфляція і відтік фахівців.

При чому мова йде як про провідний, так і про мобільний інтернет, повідомляє delo.ua. "Але особливо подорожчає провідний інтернет - на 20-30%", – йдеться у повідомленні.

Провайдери відзначають, що причин для підвищення цін на інтернет є кілька. Зокрема, мова йде про інфляцію, введення нових мит на оптоволокно, відтік фахівців і проблему доступу до інфраструктури.

Як розповів керівник компанії WEST Network Віталій Головня, доступ до інфраструктури - проблема №1 для провайдерів. Він пояснив, що оператори безпосередньо використовують велику кількість опор, тому їх ціна займає значну частину у витратах.

"Крім того, в Україні ввели нові мита на оптоволокно. Їх називають "захистом внутрішнього виробника", але насправді українські підприємства не можуть задовольняти попит ринку, тому відповідно ціна на кабель зростатиме", – розповідають аналітики.

Крім того, у сфері комунікаційних послуг працюють фахівці, які перебувають у ризику міграції з малих міст у великі, а може навіть і за кордон. Для того, щоб їх утримати, операторам доводиться систематично піднімати їм зарплати, що у підсумку відбивається на тарифах.

"Враховуючи ці фактори, разом з прискоренням інфляції у 2022 році тарифи на інтернет піднімуться. На 20-30%", – підсумували аналітики.

Нагадаємо, з початку 2022 року в Україні подорожчав інтернет. Як відзначають експерти, на зростання ціни вплинуло зростання мінімальної зарплати, високі ціни на електроенергію і підвищення вартості матеріалів для модернізації мереж.

Незабаром мобільні оператори України можуть відмовитися від послуги "безлімітний інтернет". Вже зараз за фактом на вітчизняному ринку стільникового зв'язку давно немає пакетів з по-справжньому необмеженим доступом у Всесвітню мережу.

Дивіться сюжет про те, як не стати жертвою шахрайства в інтернеті:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти