Дорожче на 35%: в Україні злетять ціни на хліб

12 лютого 2022, 05:01
Перше подорожчання прогнозується восени поточного року.
хліб, ціни
Хліб стане "золотим" / pixabay

Експерти прогнозують в Україні божевільне зростання цін на хліб у 2022 році. Згідно з прогнозами, хлібобулочні вироби кардинально здорожчають в ціні ближче до осені.

Голова Союзу українського селянства Іван Томич каже, що українцям доведеться купувати хліб за ціною в 35% більше від торішньої вартості.

"Зараз фермери вийшли в поле. Почалося живлення озимих. Це перший захід, який проводять українські хлібороби. У порівнянні з минулим роком, харчування озимих подорожчало в 3,1 рази через подорожчання азотних добрив", - сказав Томич.

читайте такожВ Україні злетить вартість оренди квартир: названі нові розцінкиТакож відомо, що багато фермерів вже втратили майбутній урожай пшениці, так як стан озимих на українських полях гірше, ніж рік тому.

"У деяких вони становлять 25%. Крім того, сам стан озимих в середньому гірший, ніж торік. Урожай озимої пшениці в 2022 році буде менше, ніж в 2021 році. Адже українські фермери через подорожчання добрив працюють собі у збиток", – додав експерт.

Ціни на продукти в Україні

Нагадаємо, в 2021 році ціни на продукти в Україні стрімко підвищилися. Експерти констатують, що всьому виною кілька факторів: пандемія, через яку велика частина транспортних потоків порушилася, несприятливі погодні умови і, як наслідок, зростання цін на світових ринках.

Як повідомлялося, ціни на курятину в Україні різко зросли. М'ясо птиці подорожчало на рекордні 70% тільки за перші два місяці 2022 року.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти