"Знаєте, ми не Amazon": топ-чиновник з Лондона Воллес несподівано пройшовся по Україні

12 липня 2023, 16:36оновлено 12 липня 2023, 19:47
За словами міністра оборони Великої Британії, коли він у 2022 році приїхав до Києва, йому видали список зброї, яка була потрібна ЗСУ.
Україна і НАТО, Бен Уоллес
Бен Воллес висловився про допомогу Україні / Колаж Главред, фото УНІАН, Twitter Уоллес

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що Україні не завадить більше дякувати союзникам за військову та інші види допомоги у війні проти російських окупантів.

Як пише газета The Guardian, Уоллес зробив таку заяву нібито на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Топ-чиновник з Лондона нібито сказав, передає газета, що "українці так поспішають отримати всю можливу допомогу, що не завжди говорять, що вдячні за отриману допомогу".

відео дня

За словами міністра оборони країни, коли він у 2022 році приїхав до Києва, йому видали список зброї, яка була потрібна ЗСУ.

"Знаєте, ми не Amazon. Я сказав їм це минулого року, коли проїхав 11 годин, щоб отримати список", – сказав Воллес.

Він вважає, що наполегливість України з вимогами може призвести до зворотного ефекту серед громадян країн-союзниць: "Іноді ви просите країни відмовитися від своїх власних запасів зброї. Іноді доводиться переконувати законодавців на пагорбі в Америці".

"Хочемо ми цього чи ні, але люди хочуть бачити дещицю подяки", – сказав глава Міноборони Британії.

Військова допомога для України

В кінці квітня на сайті Міністерства оборони Великобританії повідомлялося про новий пакет військової допомоги для України. Лондон планує закупити зброю великої дальності для ЗСУ. У рамках фонду підтримки України українська армія може отримати далекобійні ракети з дальністю від 100 до 300 км, засоби протиповітряної оборони та обладнання для подолання мінних полів.

У США націлені на продовження військової підтримки України і зараз велику увагу приділяють забезпечення українців засобами протиповітряної оборони.

Іспанія відправить Україні 20 бронемашин і 4 танки Leopard 2а4, а також надасть військовий госпіталь. Про це 15 червня заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти