Війна закінчиться вступом України до Євросоюзу - Шольц

23 травня 2023, 16:46
За словами керівника федерального уряду ФРН, він упевнений в тому, що країні-агресору Росії не вдасться здобути перемогу над Україною.
Шольц, прапор України
Німецький канцлер Олаф Шольц / колаж Главред, фото УНІАН

Війна, яку путінська країна-агресор Росія розв'язала проти України, закінчиться тим, що українська держава стане повноправним членом Європейського союзу. Про це повідомляє німецький портал Die Welt.

За словами керівника федерального уряду ФРН, він упевнений в тому, що країні-агресору Росії не вдасться здобути перемогу у війні проти України.

"Гіркий розділ в історії нашого континенту закінчиться тим, що вільна Україна вступить до Європейського союзу в якості повноправного члена", - говорить канцлер.

Шольц також зазначив, що його партія СДПН, яка зараз є основною в правлячій коаліції, в цілому підтримує дію в Європі принципів незастосування сили, непорушності кордонів, територіальної цілісності держав і права народів на самовизначення.

читайте такожШольц назвав Росію загрозою всьому світу

Дивіться відео про зустріч у Німеччині президента Володимира Зеленського з Федеральним канцлером Олафом Шольцем:

Вступ України до ЄС

17 червня 2022 року Європейська комісія винесла рекомендацію про надання Україні статусу країни-кандидата для вступу до Євросоюзу. Глава ЄК Урсула фон дер Ляєн офіційно зробила заяву про те, що Київ виконав вже 80% вимог ЄС.

23 червня Європарламент підтримав надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. Крім України, ЄП підтримав надання цього статусу також сусідній Молдові.

2 лютого в Києві відбулося історичне спільне засідання з представниками Єврокомісії та членами українського уряду. Глава ЄК Урсула фон дер Ляєн назвала Україну "серцем Європи, в якому сповідуються цінності ЄС". Вона акцентувала увагу на тому, що прапор України обов'язково буде розвиватися в штаб-квартирі Єврокомісії.

9 лютого президент Володимир Зеленський прибув до Брюсселя. Глава держави провів низку зустрічей з лідерами Європейського Союзу, виступив у Європарламенті та взяв участь у саміті країн-учасниць Євросоюзу.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти