"Повернути Україну в лоно слов'янства": Лукашенко зробив гучну заяву

28 січня 2022, 13:53
Самопроголошений глава Білорусі Лукашенко каже, що "для Заходу важливо втопити в крові російсько-українське братство, наше слов'янське братство".
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко / Reuters

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що планує "повернути Україну в лоно слов'янства". Саме таку заяву він зробив у своєму публічному зверненні до депутатів тамтешнього парламенту, яка транслювалася по державному телебаченню

Як говорив Лукашенко, для Заходу важливо "втопити в крові російсько-українське братство, наше слов'янське братство".

"Але як би кому не хотілося, ми повернемо Україну в лоно нашого слов'янства. Ми це обов'язково зробимо", - запевнив самопроголошений глава Білорусі.

відео дня

Диктатор також вважає, що "жорна переділу світу обертаються". І каже, що Білорусь готова вступити у війну в разі початку якоїсь агресії проти неї або Російської Федерації.

читайте такожЛукашенко звинуватив Україну в перекиданні "націоналістів" до кордонів і оголосив про навчання з РФ

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те:

  • Україна після політичної кризи в Білорусі влітку 2020 року, коли президентські вибори в країні завершилися масовими протестами проти фальсифікацій виборчого процесу, а влада із застосуванням надмірної фізичної сили придушила протестні акції, не визнає Олександра Лукашенка легітимним президентом країни. З 5 листопада позаминулого року Лукашенко для Києва нелегітимний. Захід теж не вважає його демократично обраним лідером білорусів. Відтоді Лукашенко посилив співпрацю з Росією і регулярно різко висловлюється на адресу української держави.
  • Крім того, Лукашенко звинуватив Україну у нібито нарощуванні військ біля кордонів Білорусі. За його словами, Київ, мовляв, направляє до білоруських рубежів підрозділи Нацгвардії з "націоналістів-радикалів". Такі сили, на думку Лукашенка, страшніші, ніж війська НАТО.
  • Також Лукашенко зробив заяву про фактичне визнання окупованого Криму територією Росії і оголосив про готовність відправитися на півострів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти