Україна може програти війну: у CNN назвали причину і розкрили найгірший сценарій

16 грудня 2023, 11:42
1763
Захід стурбований відсутністю допомоги на контрнаступ України на сході та півдні.
Україна може програти війну: у CNN назвали причину і розкрили найгірший сценарій
З'явився новий прогноз розвитку ситуації на полі бою / колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Без допомоги Україні в обороні від агресії РФ Київ може самостійно воювати всього кілька місяців, що загрожує програшем у війні. Така небезпека зростає у зв'язку з відсутністю рішення Конгресу США щодо фінансування військової допомоги Україні.

За оцінкою західних розвідслужб, без допомоги США і НАТО Україна може протриматися кілька місяців, причому в гіршому сценарії мова йде про "значний відступ або навіть поразку" до літа 2024 року, йдеться в матеріалі CNN.

"Немає ніяких гарантій успіху з нами, але вони точно зазнають поразки без нас", – цитується високопоставлений військовий чиновник США.

відео дня

При цьому Захід стурбований відсутністю допомоги на контрнаступ України на сході та півдні, де українські війська намагаються досягти значного прогресу. Уточнюється, що без додаткової допомоги США в Україні спочатку закінчаться ракети великої дальності, потім ракети для протиповітряної оборони, а потім артилерійські боєприпаси і ракети малої дальності, такі як протитанкові ракети Javelin і зенітні ракети Stinger.

При цьому дефіцит боєприпасів вже впливає на поле бою в Україні. Повідомляється, що українські війська вже нормують боєприпаси, а РФ має перевагу в них у "п'ять-сім разів".

"Український військовий чиновник повідомив CNN, що українське командування вважає, що вплив на їхню вогневу міць призвів до додаткових втрат серед українських військовослужбовців", – додали журналісти.

Війна в Україні

Раньше у ГУР назвали головну мету окупантів РФ. Андрій Юсов повідомив про спроби РФ донести наративи про нібито безперспективність української боротьби.

Нагадаємо, Україну чекає важка зима в 2024 році. За останні місяці рівень військової допомоги значно знизився. Президент Зеленський закликає країни-партнери негайно надати необхідне озброєння та боєприпаси, враховуючи, що без цього рішення кількість жертв може значно зрости.

Як повідомляв Главред, Росія не тільки намагається захопити нові території в Україні, а й хоче підірвати міжнародну підтримку для України. За словами представника розвідки Міноборони Андрія Юсова, Кремль активно спрямовує зусилля на створення враження безнадійності українського опору і намагається затвердити "неможливість перемоги" для України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти