"Солдатів вишкрібають звідусіль": РФ відправляє на війну в Україну Тихоокеанський флот

12 квітня 2024, 11:14
Кремль відправляє на війну особовий склад Тихоокеанського флоту Росії, а також 11-ї армії ВПС і ППО.
Тихоокеанський флот
Тихоокеанський флот РФ відправляють на війну в Україну / Колаж: Главред, фото: structure.mil.ru

Російська окупаційна армія зазнає серйозних втрат на війні в Україні. Щоб заповнити санітарні та безповоротні втрати, а також укомплектувати нові військові підрозділи, Кремль відправляє на війну особовий склад Тихоокеанського флоту Росії, а також 11-ї армії ВПС і ППО. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Зазначається, що зазначені військові з'єднання держави-агресора РФ раніше не були безпосередньо залучені до ведення бойових дій проти України.

"Згідно з рішенням командувача тихоокеанського флоту РФ Віктора Ліїни, ротації в Сирію повністю припинені, і весь особовий склад відправляється в зону бойових дій на територію України. Йдеться про 2000 російських військовослужбовців із Приморського і Камчатського країв Росії", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Ще близько 400 солдатів із числа військових частин 11-ї армії ВПС і ППО, дислокованої на території Хабаровського краю РФ, зашпаровують дірки 155-ї та 40-ї бригад морської піхоти Росії, які ведуть бойові дії проти України і мають некомплект через величезні втрати.

Частина особового складу з військових з'єднань далекого сходу Росії увійде до нової мотострілецької бригади держави-агресора, яку формують у Воронежі, додали в ГУР.

Зазначимо, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати РФ із 24 лютого 2022 року до 12 квітня 2024 року становили:

  • 451 730 осіб особового складу;
  • 7146 танків;
  • 13 698 бойових броньованих машин;
  • 11 486 артилерійських систем;
  • 1042 РСЗВ;
  • 755 засобів ППО;
  • 347 літаків;
  • 325 вертольотів;
  • 9161 БПЛА оперативно-тактичного рівня;
  • 2087 крилатих ракет;
  • 26 кораблів;
  • 1 підводний човен;
  • 15 339 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн;
  • 1888 одиниць спеціальної техніки.
Втрати Росії у війні в Україні
Втрати Росії у війні в Україні / Фото: Главред

Як повідомляв Главред, у Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія розгорнула 130 батальйонних тактичних груп у 2022 році. Це щонайменше 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти (БМП) і бронетранспортерів (БТР), а також щонайменше 100 000 військових.

За оцінками НАТО на березень 2024 року, з початку російсько-української війни окупаційні сили РФ втратили понад 350 тисяч особового складу. Як підкреслив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, Україна мужністю і творчим підходом продемонструвала, що "російських військових можна перемогти".

Втрати України та Росії у війні

Втрати України у війні є державною таємницею. Втрати збройних сил РФ також засекречено.

Президент України Володимир Зеленський уперше назвав кількість загиблих українських військових 25 лютого на пресконференції в рамках форуму "Україна. Рік 2024". За його словами, 31 тисяча українських військових загинула в цій війні.

За його словами, РФ втратила загиблими 180 тисяч осіб, безвісти зниклих підрахувати не вдається. Загалом, втрати окупантів становлять до 500 тисяч разом із пораненими.

За оцінкою Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), станом на кінець лютого 2023 року загальні втрати РФ вбитими і пораненими становили 200-250 тис., включно з 60-70 тис. загиблих (включно з втратами самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" і найманцями ПВК "Вагнер").

Втрати РФ за рік війни з Україною перевищили втрати СРСР і Росії у всіх війнах після Другої світової, разом узятих. Темп втрат теж значно більший, ніж у минулих війнах: у Чечні під час першої та другої чеченських воєн російська армія втрачала від 95 до 185 осіб на місяць, в Афганістані - 130-145, в Україні - 5-5,8 тисячі вбитих на місяць, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти