Ризикувати Кремлю безглуздо: політолог оцінив ймовірність держперевороту в Білорусі

13 березня 2023, 12:23
Контролювати процес зміни одного білоруського диктатора на іншого з Москви неможливо, вважає Валерій Карбалевич.
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко - головний стрижень режиму в Білорусі / Фото: сайт Кремля

Кремль навряд чи зважиться влаштувати державний переворот в Білорусі, оскільки це дуже "ризикована гра". Таку думку в інтерв'ю Главреду озвучив білоруський журналіст і політолог Валерій Карбалевич.

За його словами, політичний режим білоруського диктатора Лукашенка тримається саме на ньому, він - "його головний стрижень".

"Якщо він (Лукашенко, - ред.) йде, то режим може посипатися. Люди знову вийдуть на вулицю, опозиція включиться в політичну боротьбу. Напевно, і Захід, і Україна. Тобто контролювати процес зміни одного диктатора на іншого з Москви неможливо", - зазначив Карбалевич.

відео дня

Політолог додав, що Росія не завжди контролює свої маріонеткові утворення, а на території Білорусі при всьому бажанні вона цього зробити не може.

"І, прибравши Лукашенка, вона може отримати більш антиросійський режим, ніж при Лукашенку. І ризикувати в момент війни було б дуже нерозумно для Кремля, тому я насилу собі уявляю такий сценарій", - резюмував він.

Зазначимо, Карбалевич вважає, що у самого Лукашенка існує страх революції в Білорусі. Він посилився після подій 2020 року.

Також політолог оцінив імовірність втягування Білорусі у війну.

Хто такий Валерій Карбалевич

Білоруський журналіст і політолог, кандидат історичних наук. Експерт аналітичного центру "Стратегія". Автор понад 800 публікацій з різних проблем внутрішньої і зовнішньої політики Білорусі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти