Логістику поставок зброї в Україну неможливо перервати - Білий дім

22 травня 2022, 20:37
Навіть якщо росіяни зможуть відстежити і завдати удару по яких-небудь вантажах на території України, то це не призведе до зриву наданої США військової допомоги.
Джейк Салліван
Логістика поставок зброї в Україну налагоджена так, що її неможливо перервати / Фото Reuters

Логістика поставок зброї Україні з США налагоджена так, що її неможливо перервати. Удари по окремих партіях не призведуть до зриву наданої військової допомоги, про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

Журналісти попросили Саллівана прокоментувати заяви Міністерства оборони Росії про нібито знищену в Україні партію зброї з США і Європи. Радник сказав, що немає підтверджуючої інформації щодо цього питання.

"Але у нас різноманітні і стійкі ланцюжки поставок зброї в Україну", - додав він.

відео дня

За його словами, навіть якщо росіяни зможуть відстежити і завдати удару по будь-яких вантажах на території України, то це не призведе до зриву наданої США військової допомоги.

Війна Росії проти України

Радник глави офісу президента Олексій Арестович раніше прогнозував контрнаступ армії України на зайняті військами РФ позиції вже в середині червня. За його словами, до кінця травня-початку червня очікується надходження зброї від Заходу в потрібному обсязі. Далі держава формуватиме підрозділи для наступу.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що і ЗСУ, і війська Росії, потребують поповнення своїх резервів. Сторона, яка діятиме більш оперативно, отримає перевагу. На думку Жданова, українська армія може піти в контрнаступ в середині-другій половині червня. Все залежатиме від обсягів поставок Заходом важких озброєнь.

Керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявив, що ЗСУ готові до контрнаступу з метою деокупації своїх територій. Однак українські війська потребують термінових постачань важких озброєнь для ліквідації переваги Росії у військовій техніці. У найближчі місяці сили оборони України збираються витіснити загарбників з півдня і Сходу країни.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти