Йде повна мобілізація: на Донбасі чоловіків масово відвозять у військкомати прямо з вулиці

21 лютого 2022, 15:51
Жителі Донецька відзначають, що повним ходом йде повна мобілізація.
Донбас
Донбас / Reuters

Ситуація на Донбасі продовжує загострюватися. На території ОРДЛО всім чоловікам до 55 років вже роздали повістки і зобов'язали їхати до військкомату.

Як пише Сьогодні, зараз на Донбасі окупанти проводять повну мобілізацію.

"Сьогодні у нас з ранку тихіше, ніж останні 2-3 дні. На шахтах всім чоловікам до 55 років роздали повістки, зобов'язали їхати до військкомату. Робиться це в рамках оголошеної мобілізації. Повідомили, що якщо будуть ухилятися - посадять. Якщо чесно, то ми заправили машину, і якщо чоловіка захочуть забрати воювати, то їдемо з Донецька всіма правдами-неправдами", – розповіла мешканка Донецька.

Жителі Донецька відзначають, що повним ходом йде повна мобілізація.

"Сидимо у військкоматі, чекаємо незрозуміло яку машину, яка пощастить незрозуміло куди. Повна мобілізація", - також розповів один з жителів Донецька.

Як пишуть ЗМІ, в Донецьку на вулицях правоохоронці зупиняють машини і перевіряють документи.

А люди в спеціальній військовій формі з російським акцентом запитують у водіїв, яким немає 55 років, чи були вони у військкоматах і чи отримували повістки.

Йде повна мобілізація: на Донбасі чоловіків масово відвозять у військкомати прямо з вулиці

читайте такожВатажки бойовиків Пушилін і Пасічник оголосили загальну мобілізацію

Загострення на Донбасі

18 лютого ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін на Донбасі оголосив масову евакуацію населення. Жителям тимчасово окупованих районів Донецької області бойовик запропонував виїхати в Ростовську область Російської Федерації.

Незабаром до Пушиліна приєднався і Леонід Пасічник - ватажок угруповання "ЛНР", який теж закликав жителів тимчасово окупованих територій їхати в Росію.

Увечері 18 лютого секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не готує напад на Донбасі, як повідомляють окупаційні пропагандистські ЗМІ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти