Чекати Шольца не будуть: Польща передає танки Leopard Україні

Бойовий танк Leopard 2 / Bundeswehr

Після Рамштайна, на якому не вдалося прийняти рішення про постачання Україні танків Leopard Рау був сильно схвильований.

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що Польща передасть Україні танки Leopard 2 і виконають свої обіцянки.

"Ми збираємося відправити танки Leopard 2 в Україну. Ми будемо підтримувати зв'язок з урядом Німеччини з цього питання. Але незалежно від рішення інших країн, ми сповнені рішучості поставити ці танки, як і обіцяли", - підкреслив глава польського МЗС.

Після Рамштайна, на якому не вдалося прийняти рішення про постачання Україні танків Leopard Рау був сильно схвильований.

Рау заявив, що озброєння України для відбиття російської агресії – це не якась вправа для прийняття рішень.

"Українська кров проливається по-справжньому. Це ціна зволікання з поставками Leopard. Ми повинні діяти негайно", - підкреслив міністр.

Відзначимо, що Німеччина поки не приймала рішення, яке б дозволило іншим країнам передавати танки Leopard 2 Україні.

Танки Leopard для України

Нещодавно стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц готовий передати Україні бойові танки Leopard 2 лише після того, як Вашингтон прийме рішення про постачання ЗСУ бойових танків M1 Abrams.

У Білому домі відповіли канцлеру Німеччини Олафу Шольцу про постачання танків в Україну. У Байдена вважають, що кожна країна повинна приймати власне суверенне рішення про надання військової допомоги Україні.

Президент Володимир Зеленський заявив, що у питанні поставки танків для України не повинно бути коливань. Таким чином український лідер натякнув на Німеччину, яка досі не прийняла рішення про передачу або реекспорт танків в рамках військової допомоги нашій країні. За словами президента, є конкретні речі, від яких залежить стійкість України на полі бою.

Пізніше Польський прем'єр Матеуш Моравецький заявив, що якщо Берлін не зважиться на схвалення поставок Leopard Україні, Варшава передасть їх сама.

У свою чергу міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що уряд ФРН не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні танки Leopard 2.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти