Після удару по "Охматдиту": РФ в ООН влаштувала ланч із котлетою по-київськи

Удар по Охматдиту - РФ в ООН влаштувала ланч із котлетою по-київськи/ колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Після обговорення російського ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві дипломати з країни-агресора РФ влаштували в ООН обід із котлетою по-київськи.

Після засідання Ради Безпеки ООН, на якому обговорювали ракетний удар країни-агресора РФ по київській дитячій лікарні Охматдит 8 липня, російське представництво влаштувало ланч із нагоди свого головування в установі, де основною стравою в меню було вказано "котлета по-київськи з картопляним пюре". Про це в середу, 10 липня, повідомляє агентство Укрінформ.

"Моральна деградація російської дипломатії очевидна", - прокоментував ситуацію постпред України при ООН Сергій Кислиця після засідання Радбезу.

Крім того, український дипломат зазначив, що ланч, організований Росією, оплачений кривавими грошима.

"Не можу зрозуміти, як можна тиснути руку Небензі (керівник російської делегації в ООН - Главред) і приймати запрошення на ланч із ним, оплачений кривавими грошима. Наступного тижня до Нью-Йорка також допустять шефа Небензі Лаврова, отже рівень токсичності в штаб-квартирі ООН ще більше зросте. Добре, що йому хоч не дозволяють вільно пересуватися далі від радіуса, встановленого владою США", - сказав Кислиця.

Що таке дитяча лікарня "Охматдит"

Багатопрофільний діагностично-лікувальний заклад у Києві, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дитячому населенню України. Найбільша дитяча лікарня в Україні, яку росіяни атакували крилатими ракетами 8 липня.

Масований ракетний удар по Києву 8 липня 2024 року - що відомо

Зранку 8 липня російська окупаційна армія завдала ракетного удару - під ударом РФ була вся Україна. У Києві ракетами було пошкоджено будівлю найбільшої в Україні дитячої лікарні Охматдит.

Також "склався" під'їзд п'ятиповерхівки в Шевченківському районі. А під час уже повторної атаки на Київ удень було пошкоджено будівлю пологового будинку в Дніпровському районі. Були прильоти по енергетичних об'єктах столиці.

Уранці 10 липня в ДержНС повідомили, що в Києві завершилися аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи після ракетної атаки РФ 8 липня.

Унаслідок ворожих обстрілів у столиці загинули 33 людини, з них 5 дітей. Також 121 людина постраждала, зокрема 10 дітей. 11 осіб було врятовано.

Слідчі СБУ встановили, що країна-агресор Росія вдарила по "Охматдиту" ракетою Х-101. На місці трагедії вже знайдено відповідні докази: уламки корпусу задньої частини ракети Х-101 із серійним номером і частину керма цієї ж ракети.

РФ вдарила по клініці крилатою ракетою Х-101, яка містить західні компоненти.

"Росія виробляє майже у вісім разів більше Х-101, ніж до повномасштабного вторгнення, і, як і раніше, залежить від запчастин із західних країн, особливо зі США", - пишуть журналісти Financial Times.

Інші новини:

Новини заразКонтакти