Чи підуть ра**исти в наступ на півночі України: відповідь Міноборони

1 червня 2022, 23:55
Поки що наступу з півночі не очікується, але все залежатиме від ситуації на Донбасі, повідомили в Міноборони.
ЗРК Бук Росія
Чи піде Росія в наступ на північ? / Генштаб ЗСУ

На сьогоднішній день наступу військ Росії з півночі не очікується, напад білоруських військ зараз також не загрожує Україні, повідомив у коментарі РБК-Україна речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Загалом, в найближчій перспективі широкомасштабного наступу росіян з півночі не вбачається", - заявив представник оборонного відомства.

За його словами, той факт, що російські окупанти і білоруські війська роблять уздовж північного українського кордону, є, скоріш за все, демонстративними діями для того, щоб змусити українську армію тримати на цьому напрямку підрозділи і не перекидати в райони активних боїв.

відео дня

"У той же час все буде залежати від підсумків бойових дії в Східній операційній зоні, де Росія сьогодні зосередила найбільші свої зусилля", - пояснив представник Міноборони.

Війна в Україні

Як повідомляв Главред, 24 травня радник глави офісу президента Олексій Арестович розповів, що росіяни у Сєвєродонецьку хочуть зробити "новий Маріуполь". За його словами, противник має перевагу в артилерії і авіації в Сєвєродонецьку. Однак у Лисичанську та Сєвєродонецьку ситуація загалом керована.

Вже наступного дня Арестович заявив, що Україна програла російській армії за темпами.

В Американському інституті вивчення війни вважають, що наступ російських окупантів для захоплення Сєвєродонецька може початися найближчими днями. Армія РФ направить всі свої зусилля на відрізання двох основних магістралей в Сєвєродонецьк на Донбасі і штурм міста.

Дивіться новини Донбасу онлайн

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти