Україна отримала велику партію військової допомоги з Європи та США через загрозу Росії

13 лютого 2022, 20:23
240
Литва відправила на українське озброєння зенітно-ракетні комплекси Stinger.
військова допомога
Військова допомога / twitter.com/oleksiireznikov, USEmbassyKyiv

13 лютого в Україну прибули постачання озброєння для ЗСУ з США і Литви для посилення оборони країни. Литва відправила на українське озброєння зенітно-ракетні комплекси Stinger, а від США прибули два літаки з боєприпасами.

Як повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, Литва відправила на українське озброєння зенітно-ракетні комплекси Stinger, а від США прибули два літаки з боєприпасами.

Він подякував уряду Литви і зазначив, що відносини Києва і Вільнюса дуже близькі і тривають вже протягом багатьох століть.

"Ціную нашу багатовікову дружбу і міцну підтримку один одного", - додав глава Міноборони України.

За інформацією посольства США в Україні в Twitter, до Києва прибули з Вашингтона два літаки з боєприпасами і зарядами для гранатометів.

"Sweet 16 і ще 17 - якщо ви розумієте, що ми маємо на увазі: сьогодні вранці до Києва прибули два літаки з американською допомогою швидкого розгортання, щоб посилити оборону України. Ця частина нещодавно прийнятої допомоги на 200 мільйонів доларів включає в себе боєприпаси і заряди для гранатометів. Ми - разом з Україною", - йдеться в повідомленні.

читайте такожДев'ята "пташка" прилетіла: до Києва прибуло понад 80 тонн боєприпасів із США

Військова допомога Україні

Нагадаємо, представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що США збільшуватимуть військову допомогу Україні на тлі російської агресії, яка викликає занепокоєння у Вашингтоні. Зокрема, раніше в Україну доставили партію протитанкових ракет Javelins.

Починаючи з 22 січня, США відправили в Україну понад 650 тонн оборонних боєприпасів. У суботу, 5 лютого, в Україну прибула восьма партія зброї.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти