РФ стягує резерви і готує штурм на півдні: у Bild дізналися напрямок удару

25 липня 2024, 15:21
319
Росіяни готують наступ у Запорізькій області та перекидають війська, пишуть журналісти.
РФ стягує резерви і готує штурм на півдні: у Bild дізналися напрямок удару
ЗСУ відбивають ворожі атаки / Колаж: Главред, фото: 4 окрема танкова бригада, 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України

Армія країни-агресора РФ концентрує ресурси в Запорізькій області біля окупованого міста Пологи, щоб наступати звідти на Гуляйполе.

Таке припущення висловив виданню Bild ветеран ЗСУ, який підтримує контакт із бійцями на передовій.

"Росіяни зараз готують наступ у Запорізькій області і перекидають війська в Пологи для удару в напрямку Гуляйполя", - зазначив співрозмовник.

відео дня

За його словами, Гуляйполе є важливим стратегічним і логістичним пунктом для українців.

"Якщо росіяни візьмуть його, Україна опиниться під масованим тиском у Запорізькій області", - попередив ветеран ЗСУ.

Імовірність контрнаступу ЗСУ

За словами джерела видання у військових колах Заходу, незадовго до саміту НАТО у Вашингтоні союзників по альянсу поінформували з Києва про український план мобілізації, який може призвести до "локальних контратак починаючи з осені".

Уточнюється, що вже зараз для цього в ЗСУ формуються нові бригади, проводиться ротація постраждалих частин і компенсуються втрати. На Заході вважають, що військові сили РФ можуть надірватися в найближчі місяці, що може призвести до нового повороту на полі бою. При цьому джерело Bild у Києві повідомило, що зараз "вербування йде повільно".

Що відомо про Bild

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Комерційний успіх газети спричинив появу медіа-бренду Bild, під яким Axel-Springer-Verlag видає кілька друкованих відгалужень і новинний портал Bild.de. У 2023 році медіакомпанія була змушена припинити свою діяльність у сфері виробництва телевізійних програм з телеканалом Bild, який проіснував лише два роки. Довгострокові плани видавця включають припинення випуску друкованої газети та перехід на повністю цифрову пропозицію.

У квітні 2022 року 603 284 читачі скористалися платною цифровою послугою Bild plus. За кількістю передплатників він є найбільшим у Європі та десятим у світі. За даними опитування Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof), у березні 2019 року Bild.de є найвідвідуванішим новинним сайтом у Німеччині, який відвідало близько 25 мільйонів осіб.

Ситуація на Запоріжжі - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що РФ нарощує сили на Запоріжжі: перекидає десятки одиниць військової техніки. Російські окупанти перекинули на Бердянський напрямок техніку з Воронезької області РФ, розповів Петро Андрющенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що РФ може готуватися до нового наступу на Запоріжжя. Країна-агресор Росія знімає резерви та підрозділи вздовж узбережжя Азовського моря.

Військовий експерт Владислав Селезньов раніше повідомляв, що російська окупаційна армія нарощує резерви для активізації бойових на півдні Запорізької області.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти