"Просто диво": у Литві вражені боєздатністю ЗСУ в умовах дефіциту БК

19 лютого 2024, 15:38
162
Ландсбергіс непокоїться, що його країна виявиться наступною ціллю для Росії в разі програшу України.
Володимир Путін, Габріель Ландесбергіс
Україні треба більше зброї, наголосив Ландсбергіс / Колаж Главреда. Фото: скріншот, УНІАН

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс не приховав свого здивування ефективністю ведення боїв українською армією навіть в умовах дефіциту боєприпасів і скорочення військової допомоги Заходу. Разом з тим, міністр закликав не затягувати з новими поставками озброєння.

На зустрічі в Брюсселі Ландсбергіс заявив, що Україна відчуває гостру нестачу боєприпасів для продовження війни, цитує його BILD.

За його словами, співвідношення використовуваних снарядів становить шість до одного: тобто у відповідь на кожні шість ракет, які використовують росіяни, українці можуть випустити тільки одну.

відео дня

"Просто диво, що українці тримаються так довго. Путін не має наміру зупинятися. Якщо Україна впаде, всі розуміють, що ми будемо наступними", - заявив Ландсбергіс.

Ситуація на фронті

Путін скористався невизначеною ситуацією навколо подальшої допомоги США Україні та погнав свої війська в новий масштабний наступ. Експерти констатують повільне, але постійне просування загарбників, наприклад, у Запорізькій області.

За словами українського командування, нещодавні блокування пакетів військової допомоги у США та ЄС призвели до катастрофічної нестачі артилерії на лінії фронту в Авдіївці . Ще влітку обидві сторони закидали одна одну снарядами приблизно в рівних кількостях. Тепер співвідношення приблизно один до п'яти.

Без своєчасної допомоги від США Україні загрожує позиційна війна, а в перспективі - заморозка війни з Росією, переконаний керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Своєю чергою, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія уточнив, що у самої України за такого розкладу "ресурсів вистачить на два місяці".

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти