"Наступ відбувається ніяк": військовий експерт пояснив, як окупанти сіли в калюжу з атаками на ЗСУ

1 березня 2023, 10:42
Якщо путінський режим вже березні не оголосить нову хвилю мобілізації, то йому не вистачить людського ресурсу для затяжної війни, вважає експерт
ВСУ, Коваленко
Окупанти сіли в калюжу з атаками на ЗСУ: пояснення експерта / колаж фото УНІАН і скріншот з відео

Наступ російських окупантів на позиції ЗСУ станом на сьогодні об'єктивно кволий і має дуже низький результат. Про це в інтерв'ю Главреду сказав блогер, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Росіяни втрачають великі ресурси біля Вугледара, до березня так і не захопили Бахмут і навіть не взяли його в повноцінне оточення. На Луганщині також фактично нічого не відбувається-накопичені ресурси, але всі стоять. Немає великого наступу, тому що є значна кількість факторів, які нівелюють ідеї по марш-кидку на Куп'янськ, Лиман і так далі. Тобто зараз росіяни втрачають особовий склад, техніку під постійним вогневим впливом і в бойових зіткненнях з ЗСУ, але масштабного результату не мають ні на Луганщині, ні біля Бахмута. Мар'їнка, Авдіївка не захоплені, Сіверськ не оточений", - говорить фахівець.

Як каже Коваленко, якщо путінський режим вже в березні не оголосить нову хвилю мобілізації, то йому може не вистачити людського ресурсу для затяжної війни.

"Так чи інакше, але російське військово-політичне керівництво вже в березні має оголошувати мобілізацію, тому що їм може не вистачити людського ресурсу для затяжної війни, про яку вони постійно говорять", ‒ сказав він.

Як вважає Коваленко, російські окупанти спочатку ставили собі нереальні плани - в березні прорватися на адміністративний кордон Донецької області.

"Сам наступ відбувається ніяк, тому що той ресурс, який вони накопичували, та пропаганда, якою вони насичували інформаційний простір, про "великий наступ" не відповідає дійсності, тому що нічого схожого на це не відбувається. Навіть Білогорівку, яка знаходиться безпосередньо в балці впливу з боку російських окупантів і є дуже вигідним трампліном для контрнаступу в напрямку Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації, росіяни не можуть захопити. Зате її вже протягом декількох місяців намагаються штурмувати, але у них нічого не виходить. Тому цей наступ на сьогодні кволий і має дуже низький результат. Наступ можна порівнювати із захопленням селища, вже стертого з лиця землі, але епічної складової в ньому немає. Росіяни взагалі ставили собі плани в березні вийти на адмінкордон Донецької області, але ми розуміємо, що це нереально", ‒ підсумував експерт.

Новий наступ РФ в Україні

Протягом майже десяти днів триває нова хвиля наступу російських військ, але, на щастя, вони не можуть здійснити значних переміщень вперед. Про це 21 лютого повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що з середини і до кінця весни Україну очікують вирішальні бої, які стануть переломним моментом у війні.

ЗМІ писали, що через стан здоров'я і у зв'язку з новим курсом терапії, що наближається, російський диктатор Володимир Путін не зможе повноцінно здійснювати керівництво так званою "спеціальною військовою операцією" в Україні. Таким чином, наступ РФ можуть "згорнути" і перейти до оборони до 5 березня.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти