Коли закінчиться активна фаза війни і чи підуть ЗСУ на Росію: Жданов назвав сценарій

22 листопада 2022, 22:35
Існує ризик того, що Росія не припинить завдавати ударів по території України навіть після завершення активної фази бойових дій, вважає Олег Жданов.
Жданов, ВСУ
Гаряча фаза війни в Україні може завершитися в першій половині 2023 року - Жданов / Колаж 59 ОМПБр Якова Гандзюка, Главред

Якщо глава РФ Володимир Путін і його режим продовжать правити країною-агресором, вихід ЗСУ на межі 1991 року може стати завершенням активної фази бойових дій у першій половині 2023 року. Українська армія на територію Росії не піде. Війна повністю не завершиться, агресор може і надалі обстрілювати Україну. Про це заявив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

На своєму YouTube-каналі він розповів про те, що у ЗСУ буде можливість завершити активну фазу війни в першій половині 2023 року.

Але вихід на кордони 1991 року не призведе до повного закінчення бойових дій.

За його словами, агресор Росія і після цього може обстрілювати Україну. В такому випадку потрібно буде винаходити і купувати зброю для захисту.

"У нас є такий шанс, проте це не буде повним закінченням війни. Якщо Путін і його режим утримаються при владі, вихід на кордони 1991 року буде закінченням активної фази війни. Тому що ми не будемо переступати наш державний кордон, а РФ може не припинити ведення вогню по нашій території. Буде сценарій Ізраїлю. Будемо винаходити і купувати озброєння, яке здатне захистити нас — щось на зразок "залізного купола". Будемо просити Ізраїль, щоб нам його продали або будемо самі розробляти", - підкреслив Олег Жданов.

Війна Росії проти України

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна готова до перемовин РФ, якщо вони будуть ґрунтуватися на територіальній цілісності держави в кордонах 1991 року.

Першим кроком Москви має стати виведення своїх окупаційних військ з української території.

Рупор Кремля Дмитро Пєсков сказав, що Росія, мовляв, вже не ставить перед собою "завдання по зміні влади в Україні". За словами Пєскова, мовляв, "спецоперація" переслідує "інші цілі".

Глава Пентагону Ллойд Остін попередив, що якщо війна РФ проти України затягнеться, а ЗСУ продовжуватимуть здобувати перемогу на полі бою, Путін може повернутися до ядерних погроз. На думку Остіна, якщо агресора Росію не зупинити, інші автократи світу спробують отримати ядерні озброєння.

Дивіться відео Главред - генерал Романенко розповів, як перетворити Крим на острів

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти