Іран передав Росії балістику для ударів до 700 км - Reuters

21 лютого 2024, 17:47оновлено 21 лютого, 18:45
Іран стає все більш важливим постачальником і також отримав вигоду від цих відносин.
Іранські ракети Fateh - 110 і Zolfaghar
Іранські ракети Fateh - 110 і Zolfaghar можуть бути вже в руках у росіян / Колаж Главред, фото Вікіпедія, скріншот з відео

Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет класу "земля-земля" Fateh-110 / Zolfaghar дальністю до 700 км, повідомляє Reuters з посиланням на шість джерел, у тому числі в Тегерані.

Поставки почалися на початку січня в результаті угоди між двома державами-терористами в кінці 2023 року.

Деякі ракети поставляються Росії через Каспійське море, інші - літаком. За словами співрозмовників агентства, "поставок буде більше".

відео дня

Іран і КНДР озброюють Путіна

Вторгнення Росії в Україну змусило Кремль шукати нових постачальників зброї. До них, зокрема, входить Північна Корея, яка постачала Москві артилерійські снаряди.

Згідно з публікацією The Wall Street Journal, Москва ще недавно вела переговори з Іраном про постачання балістичних ракет малої дальності. Журналісти з посиланням на американських чиновників також відзначили, що Росія вже отримує пускові установки балістичних ракет і кілька десятків балістичних ракет з Північної Кореї.

Росія тим часом допомагає Ірану поліпшити його можливості зі збору супутникових даних і пропонує допомогу Тегерану у сфері ракетобудування, протиповітряної оборони і військової електроніки. Наприклад, Тегеран планує закупити у Росії винищувачі Су-35. Також країна хоче закупити іншу військову техніку, в тому числі радари і ударні вертольоти.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти