Імунітет від війни на 5 років: Золотарьов назвав спосіб зупинити Росію

24 квітня 2023, 16:16
Якщо ми не отримаємо гарантій безпеки, то ризик ймовірності продовження війни дуже високий, упевнений політолог.
НАТО, Андрій Золотарьов
Золотарьов назвав спосіб зупинити Росію / Колаж УНІАН

Якщо Україна вступить до НАТО, то Росія в найближчі 5 років не зможе напасти на Україну, вважає політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

В інтерв'ю Главреду він зазначив, що на країну НАТО Росія не нападе, оскільки нинішні економічні кондиції Росії цього не дозволяють.

"Півтора і більш ніж п'ятдесят відсотків світового ВВП - це все-таки непорівнянні вагові категорії. Як ми бачимо, стан Збройних сил РФ не тотожний пропагандистським картинкам. Воювати з НАТО в ефірах Скабєєвої і Соловйова – завжди будь ласка, але йти на прямий конфлікт з НАТО Росія не готова. У цьому навіть Стрєлков-Гіркін зізнається – мовляв, не тягнемо", - зазначив Золотарьов.

Також він підкреслив, що якщо ми не отримаємо гарантій безпеки, то ризик ймовірності продовження війни дуже високий.

Хто такий Андрій Золотарьов

Андрій Володимирович Золотарьов (нар. 15 травня 1965, Дніпропетровськ) — український політолог, керівник Центру "Третій сектор". Політконсультант Олександра Рябченка (1994), Володимира Литвина( 1994), Юлії Тимошенко (1996-97), повідомляє Вікіпедія.

"Подібно до того, як Росія, зазнавши невдачі в першій чеченській війні, після Хасавюртівських угод, коли здавалося, що ситуація начебто врегульована, через кілька років почала другу чеченську війну, яка велася ще більш нещадно і жорстоко", - пояснив політолог.

За його словами, відновлення для нової війни у РФ займе 5 років.

"Навіть якщо Росія відповзе, знадобиться максимум 5 років, щоб збройні сили РФ відновили форму, заповнили втрати і дійшли до тієї кондиції, коли можна спробувати повторити", - підсумував експерт.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що з початком повномасштабного вторгнення РФ Україна де-факто стала членом НАТО. Він підкреслив, що для вступу України в Альянс де-юре залишилося прийняти тільки політичне рішення.

Президент Чехії Петро Павло закликав посилити допомогу Києву, щоб забезпечити перемогу над країною-агресором Росією. Після перемоги у війні, на думку чеського лідера, Україна повинна стати членом НАТО. Він підкреслив, що у Заходу немає альтернативи підтримці України.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти