"Маємо бути готові": Жданов попередив, що РФ може змінити тактику нанесення ударів по Україні

17 січня 2023, 00:03
Жданов вважає, що Росія навряд уже спроможна на масовані удари, хоча повністю відкидати цей варіант не можна.
Олег Жданов
Жданов попередив, що РФ може змінити тактику нанесення ударів по Україні / 59 ОМПБр Якова Гандзюка, Главред

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що російські окупаційні війська можуть змінити свою тактику ударів по цивільній та енергетичній інфраструктурі України.

"Якщо ми найближчим часом, сьогодні-завтра, отримаємо ракетний удар, то можна буде говорити про зміну тактики. І перехід Росії від масованих ракетних ударів до групових", - сказав Жданов в ефірі 24 каналу.

Як зазначив військовий експерт, групова атака відрізняється від масованої тим, що зменшується кількість ракет в ударі до кількох десятків. Водночас збільшується частота ударів.

"Зміниться тип ракет. Внаслідок того, що ці ракети надзвукові, ефективність їх застосування збільшиться. В цьому проблема, і ми маємо бути готові", - наголосив Жданов.

Натомість масований удар, за словами експерта, налічує 70 і більше ракет. Жданов вважає, що Росія навряд уже спроможна на такі удари, хоча повністю відкидати цей варіант не можна.

Зміна тактики, припустив Жданов, може бути спричинена тим, що кількість ракет в Росії вже не дозволяє зробити масований удар за допомогою 80 чи 90 ракет.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 700 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Ракетна атака на Україну 14 грудня

РФ здійснила ракетну атаку на Київ вранці в суботу, 14 січня. В Офісі президента України розповіли, що були атаковані об'єкти критичної інфраструктури.

Мер міста Віталій Кличко повідомив, що вибухи сталися в Дніпровському районі Києва. У Голосіївському районі столиці уламки ракети впали на нежитлову територію. Постраждалих немає.

Також під час масштабної тривоги російські військові потрапили по багатоквартирному будинку в Дніпрі. В результаті попадання російської ракети по багатоквартирному будинку більше 1000 жителів залишилися без житла, сказав заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко. За його словами, будинок, в який потрапила російська ракета, складався з 16 під'їздів, а всього в ньому проживало близько 1700 мешканців.

Наразі відомо про 40 загиблих внаслідок ворожого удару по житловому будинку у Дніпрі, серед них троє дітей.

Тим часом пропагандисти в РФ, не соромлячись, цинічно радіють жорстоким вбивствам цивільних в Україні, а прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що до теракту в Дніпрі РФ нібито не має відношення.

"Російські збройні сили не завдають ударів по житлових будинках або по об'єктах соціальної інфраструктури. Удари наносяться по військових цілях, очевидним або замаскованим", - сказав Пєсков.

Більше новин про теракт у Дніпрі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти