Великий пакет допомоги від США: стало відомо, що найближчим часом отримає Україна

10 грудня 2022, 00:31
Президент України Володимир Зеленський подякував США за надання військової допомоги.
Військова допомога
США передають Україні новий пакет допомога / колаж фото twitter.com/DeptofDefense (ілюстративне фото)

США передають Україні озброєння і боєприпаси в рамках нового пакета військової допомоги. Вартість цього пакету становить 275 мільйонів доларів. Про це повідомили в Пентагон.

"Пакет допомоги в галузі безпеки надасть Україні нові можливості для посилення своєї протиповітряної оборони на додаток до критично важливого обладнання, яке Україна так ефективно використовує для самооборони на полі бою", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що в рамках цього пакету допомоги Україна отримає:

  • боєприпаси для HIMARS,
  • засоби протидії безпілотникам,
  • машини швидкої допомоги на шасі HMMWV,
  • медичне обладнання,
  • близько 150 генераторів,
  • посилення протиповітряної оборони.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на виділення цієї допомоги і вже подякував США. Він зазначив, що боротьбу українського народу за свободу не зможе зупинити ніякий ракетний терор.

"Дякую президенту США Джо Байдену за черговий пакет допомоги і незмінну лідерську підтримку України в нашій боротьбі з російською агресією. Жоден ракетний терор не зупинить нашу боротьбу за свободу!"- написав Зеленський.

Військова допомога США Україні

У США погодили оборонний бюджет на 2023 рік у розмірі 858 млрд доларів. З них 800 млн доларів виділили на військову допомогу Україні.

Як йдеться в заяві на сайті Комітету Палати представників у справах збройних сил, обидві палати Конгресу США схвалили проект.

Варто зазначити, що оборонний бюджет США на 45 млрд більше, ніж просив президент Джо Байден. На підтримку України також виділили більше коштів, ніж пропонував глава Білого дому.

Раніше Міноборони США укладе контракт на $1,2 млрд з компанією Raytheon Technologies Co на шість національних передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS), які будуть поставлені Україні. Всього Пентагон схвалив відправку восьми таких систем української армії.

У листопаді держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що санкціонував за дорученням президента виділення Україні нової партії озброєнь на суму $ 400 млн.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти