Вийти з глухого кута і перейти до маневрової війни: в ОП назвали головні умови

Михайло Подоляк прокоментував заяви Валерія Залужного / Колаж: Главред, Фото: Facebook / 80brigade, Facebook / mpodolyak2, Facebook / CinCAFU

Михайло Подоляк пояснив, що означають слова Валерія Залужного щодо переходу до позиційної війни.

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк прокоментував заяви головнокомандувача Збройними силами України Валерія Залужного.

Як підкреслив він у коментарі 24 Каналу, слова Залужного щодо "глухого кута" означають, що на сьогодні війна перейшла в позиційну, стаціонарну фазу.

"Як тільки ми отримаємо необхідні інструменти, ми можемо на тому чи іншому напрямку перевести позиціонку в маневрену війну і збільшити обсяг наших ініціатив", – пояснив представник ОП.

Він каже, що не менш важливим є ефективне управління військами – йдеться про швидке прийняття рішень на місцях, що передбачає більшу самостійність сержантського складу.

"Я думаю, що просто до такої масштабної, в кількісному розумінні цього слова, війни ніхто не готувався. Жодна промисловість жодної країни не готувалася", – зазначив співрозмовник.

Що потрібно для переходу до маневреної війни

Для цього, як переконаний Подоляк, необхідно виконати три головні кроки:

Про що говорив Залужний

Раніше Залужний заявив про те, що Україні загрожує затяжна окопна війна, яка може виснажити українську державу. "Для того, щоб вийти з цього глухого кута, нам потрібно щось нове, на зразок пороху, який винайшли китайці і яким ми досі вбиваємо один одного", - сказав Залужний.

Залужний також назвав свій головний промах і озвучив величезні втрати РФ. Головком ЗСУ визнав, що його план не спрацював через те, що в РФ не цінують людські життя.

Крім того, Залужний підкреслив, що обіцяні Заходом F-16 будуть менш ефективними. Багато систем були найбільш актуальні для України ще в минулому році, підкреслив головком ЗСУ.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ вибивають артилерію військ РФ: ворог зазнав найбільших за всю війну втрат. Артилерія - одна з найсильніших компонент окупантів Росії на полі бою, піхота у ворожих військ непрофесійна, сказав Олександр Бородін.

Нагадаємо, в РНБО відповіли на скандальну статтю Time про війну і втрати ЗСУ. Відомості про втрати України у війні, опубліковані в журналі Time журналістом Саймоном Шустером, не відповідають дійсності.

Раніше експерт Валерій Клочок заявив про те, що термін закінчення війни визначиться після зустрічі лідерів США і Китаю. Гаряча фаза може припинитися до Нового року. Але є ще 2-й варіант подій - зупинка війни і передача окупованих територій Україні протягом років.

Більше новин:

Новини заразКонтакти