ЗСУ відповідають "вогнем і кулею" на спроби РФ прорватися: Маляр розповіла про бої за Соледар

Ганна Маляр заявила, що ворог намагається захопити Соледар / Фото 1 ОБрСпН імені Івана Богуна, facebook.com/ganna.maliar

Важкі бої сьогодні тривають в районі Соледара на Бахмутському напрямку. Незважаючи на складну обстановку, українські воїни відчайдушно б'ються.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про ситуацію на фронті на Донбасі. За її словами, найважчі бої тривають в районі Соледара. Ворог продовжує свої штурми, але зазнає значних втрат і не має успіху.

За її словами, ворог намагається захопити Соледар.

"Жорстокі й важкі бої сьогодні тривають в районі Соледара на Бахмутському напрямку. Попри складну обстановку, українські воїни відчайдушно б'ються. Ворог, намагаючись безуспішно прорвати нашу оборону і захопити Соледар, зазнає великих втрат", - розповіла Маляр на брифінгу.

У свою чергу, молодший лейтенант батальйону "Свобода" Роман Конон в ефірі телеканалу Київ також підтвердив, що Соледар і Бахмут - зараз найгарячіші напрямки. Там йдуть важкі бої, але ситуація перебуває повністю під контролем ЗСУ.

"Соледар і Бахмут – це один напрямок. Зараз це дві найгарячіші точки на карті. У Соледарі йдуть важкі бої, але ситуація повністю під контролем українських військових. Московитам там не вдасться нічого зробити. Відповідь українських військових міцна. На кожен їхній крок ми даємо відповідь. Вогнем і кулею", - зазначив він.

Ситуація в Соледарі

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин говорив про те, що його бойовики нібито окупували Соледар.

Заяви російських окупантів про нібито "захоплення" Соледара у Донецькій області спростував речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

В Інституті вивчення війни 11 січня також заявили, що російські війська не захопили Соледар у Донецькій області попри кілька заяв з боку окупантів про те, що місто впало і що Бахмут ризикує опинитися в неминучому оточенні.

Увечері 11 січня український військовий повідомив, що ситуація в Соледарі Донецької області дуже складна і наступні 24 години будуть критичними.

12 січня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Штати не можуть підтвердити, що Соледар перебуває під контролем окупантів. За його словами, в місті тривають динамічні бої.

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти