У "Резерв+" став доступний електронний військово-обліковий документ

У Резерв+ запустили важливе оновлення / Колаж: Главред, фото: УНІАН, dev.ua

Тепер із собою можна не носити паперовий військовий квиток або загублене приписне свідоцтво.

Мобільний додаток "Резерв+" отримав важливе оновлення - тепер у ньому доступний електронний військово-обліковий документ. Про це заявила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Чорногоренко у Facebook.

"Електронний військово-обліковий документ уже доступний у "Резерв+", - написала вона.

У застосунку також доступний QR-код для зручної перевірки даних ТЦК або поліцією.

"Тепер із собою можна не носити паперовий військовий квиток або загублене приписне свідоцтво", - повідомили розробники.

Хто така Катерина Черногоренко?

Черногоренко Катерина Леонідівна - заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Навчалася в Національному університеті “Одеська юридична академія” (рік випуску - 2008 рік) та Національному університеті «Києво-Могилянська академія» ( рік випуску - 2022 рік).

В 2022 році, з початком повномасштабної війни, працювала над підсиленням технологічної складової забезпечення Сил безпеки та оборони. В липні 2022 року ініціюювала запуск та очолила проєкт Армія Дронів.

З 2023 року – радник Віце-прем’єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України (на громадських засадах).

27 вересня 2023 року Кабінет Міністрів України призначив Катерину Черногоренко заступником Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, йдеться на сайті Міноборони.

Мобілізація в Україні - останні зміни

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набув чинності з 18 травня. Згідно з ним, усі чоловіки призовного віку від 18 до 60 років мають оновити свої дані в ТЦК і СП, ЦНАПах або в електронному кабінеті упродовж 60 днів.

Також Міноборони запустило мобільний додаток "Резерв+", у якому міститиметься QR-код для військовозобов'язаних. З 18 травня до 16 липня чоловіки віком 18-60 років можуть оновити свої дані через цей додаток.

Застосунок "Резерв+" не використовуватиметься для надсилання повісток військовозобов'язаним. На електронну пошту їх також не надсилатимуть.

Інші новини:

Новини заразКонтакти