Для РФ під Курськом можливий провал: оголошено евакуацію відразу двох районів

ЗС РФ знову загрожує оперативне оточення / Колаж Главреда. Фото: ASTRA, російські військові пабліки

Евакуація пов'язана із загрозою прориву українських військ. Однак офіційно місцеві чиновники це не коментують.

Попри заяви офіційних пропагандистів Кремля про те, що під Курськом російські війська тримають ситуацію під контролем і "вибивають противника", місцева влада оголосила термінову евакуацію одразу двох районів.

Йдеться про Рильський і Хомутовський райони, пише видання ASTRA.

Населені пункти, звідки проводитиметься евакуація, розташовані за 15 км від російсько-українського кордону.

Координуватимуть евакуацію місцеві силовики і дружинники курського центру "Патріот".

За даними видання ВЧК-ОГПУ, евакуація щонайменше Рильського району пов'язана із загрозою прориву ЗСУ.

"ЗСУ щодня ведуть бойові дії в районі Рильського району Курської області, і ймовірність прориву цього рубежу досить висока. Саме у зв'язку з цим, за словами джерела, ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію населених пунктів Рильського і Хомутовського районів", - ідеться в повідомленні.

Глава Центру з протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко зауважив, що російські війська близькі до "деяких оперативних оточень" на Курському напрямку.

Курська область - останні новини

Раніше Defense Express писав, що українські військові розпочали в Курській області РФ другу фазу операції. Росіяни сконцентрували значні сили навпроти Любимівки, яка розташована за 5 км від дороги з Коренєва до Суджі, оскільки це логістичний шлях, який Україна використовує для утримання своїх підрозділів.

За даними Інституту вивчення війни, українські сили просунулися в Глушківському районі Курської області та продовжують наступальні операції на південній околиці Веселого, поблизу Нового Путі і Мєдвєжого.

Як уточнювало видання Forbes, українські танки увійшли до Веселого не пізніше суботи, а військовий літак ЗСУ скинув керовану за супутником плануючу бомбу на ймовірне місце розташування російських військ у будівлі в центрі Веселого, зрівнявши її із землею.

Нагадаємо, щоб "вибити" ЗСУ з Курської області, країна-агресорка РФ зібрала угруповання чисельністю 40 тисяч осіб. Однак російські окупанти діють нераціонально на цьому напрямку, тому для витіснення українських воїнів їм потрібно 80-100 тисяч осіб, упевнений генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Що відомо про операцію ЗСУ в Курській області?

Операція ЗСУ в Курській області - військові заходи України, спрямовані на вирішення питань безпеки своєї країни на території агресора Росії.

Українські військові 6 серпня перетнули українсько-російський кордон і розпочали бойові дії в Курській області. Встановлено контроль над понад 82 населеними пунктами. Прорив углиб російської території - понад 35 кілометрів.

Можливими цілями ЗСУ називають відтягування російських військ із фронту в Україні та примус Росії до справедливого миру.

Бої тривають. Українська армія просувається вперед.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти