США дозволили бити по РФ далекобійними ракетами - Пентагон

Україна може бити по РФ далекобійною зброєю США / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, uk.wikipedia.org

Україна зможе бити навіть по "безпечній зоні" на території Росії, звідки окупанти завдають ракетних ударів.

США дозволили українським військовим використовувати далекобійні ракети для ударів по території РФ не тільки біля Харківської області. Про це заявив прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райлер, повідомляє AP.

В Америці розуміють, що російські окупанти атакують Україну ракетами і "шахедами" з так званої "безпечної зони" всередині РФ.

"Оскільки ми бачимо, що ці сили проводять такі операції через кордон, ми пояснили, що Україна може і має право відкривати вогонь у відповідь, щоб захистити себе", - сказав Райдер.

Водночас у США стверджують, що політика країни не змінилася і вона не є новою.

"Це не про географію. Йдеться про здоровий глузд. Якщо Росія атакує або збирається атакувати зі своєї території Україну, має сенс дозволити Україні завдати удару по силах, які завдають їй удару з-за кордону", - сказав представник армії майор Чарлі Дітц.

Також українським військам дозволили використовувати американські системи ППО для ударів по російських літаках, навіть якщо ті перебувають у російському повітряному просторі і готуються до обстрілу України.

Удари по Росії та окупованих територіях - останні новини

Дрон ГУР 26 травня пролетів рекордні 1800 кілометрів і атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М", розташовану в місті Орськ Оренбурзької області РФ.

Раніше найвіддаленішою ціллю, атакованою українськими безпілотниками, був об'єкт у місті Салават республіки Башкортостан РФ, що розташоване на 140 кілометрів ближче до українського кордону порівняно з Орськом.

Цей об'єкт, як стало відомо пізніше, входить до "Газпром нафтохім Салават", що володіє одним із найбільших у Росії виробничих комплексів нафтопереробки та нафтохімії. Після "прильотів" дронів НПЗ зупинив роботу.

Увечері 27 травня в окупованому Росією Луганську і в Московській області РФ прогриміли вибухи. Окупаційна влада скаржиться, що удар нібито було завдано ракетами з касетною бойовою частиною.

Інші новини:

Новини заразКонтакти